Κορωναϊός: Μαζική αποχώρηση Ευρωπαίων από την Κίνα! Πού θα μείνουν;

Τα περισσότερα αεροδρόμια έχουν κλείσει τις πόρτες τους

Κορωναϊός: Μαζική αποχώρηση Ευρωπαίων από την Κίνα! Πού θα μείνουν;

O πανίσχυρος Κορωναϊός έχει προκαλέσει πανικό σε όλο τον πλανήτη, με τους Ευρωπαίους που μένουν στην Κίνα να οργανώνουν μαζική αποχώρηση! Το ερώτημα που δημιουργείται σε όλους είναι το πού θα μείνουν;

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες, το αεροσκάφος αυτό μεταφέρει Γάλλους και άλλους Ευρωπαίους πολίτες, ανάμεσά τους και εννέα Βέλγους, και αναμένεται να προσγειωθεί στη στρατιωτική βάση Ιστρ στην Μπους-ντι- Ρον, όπου θα αποβιβαστούν οι Γάλλοι πολιτες.

Στο μεταξύ οι νεκροί από τον φονικό ιό όλο και αυξάνονται, με το νούμερο να έχει φτάσει στους 259!

Το βελγικό πρακτορείο Belga μετέδωσε ότι το αεροπλάνο απογειώθηκε τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή από την Ουχάν, την κινεζική πόλη που θεωρείται επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Τι υπηκοότητας είναι οι επιβάτες
Μετά τη Γαλλία το αεροπλάνο θα συνεχίσει την πορεία του ως το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρουκ, κοντά στις Βρυξέλλες, όπου θα αποβιβαστούν εκτός από τους Βέλγους, 11 Δανοί, 23 Ολλανδοί, 5 Τσέχοι και δύο Σλοβάκοι.

Σύμφωνα με το Belga, τους ξένους πολίτες θα αναλάβουν οι διπλωματικές αρχές των χωρών τους.

Ένα πρώτο αεροπλάνο με επαναπατρισθέντες από την Κίνα, στην πλειονότητά τους Γάλλους, έφτασε την Παρασκευή στην Ιστρ. Οι επιβάτες έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ένα θέρετρο διακοπών κοντά στη Μασσαλία. Δύο εξ αυτών, που παρουσίαζαν συμπτώματα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό, διακομίστηκαν αμέσως στο νοσοκομείο και τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ήταν αρνητικά.

Πηγή: iefimerida.gr

Κοροναϊός: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα την Ρωσία

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί ο κοροναϊός καθώς ο ιός εξαπλώνεται πλέον και στις περιοχές της Ευρώπης με το πρώτο κρούσμα να βρέθηκε και στην Ρωσία.

To πρώτο κρούσμα κορωναϊού στην Ρωσία, επιβεβαίωσε πριν από λίγο η αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Τατιάνα Γκολίκοβα.

Η είδηση αυτή έρχεται μια μόλις μέρα αφότου τη Μόσχα έκλεισε τα χερσαία της σύνορα με την Κίνα.

Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την εμφάνιση δύο πρώτων κρουσμάτων της νέας ιογενούς πνευμονίας στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Αγγλίας Κρις Γουίτι σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.

«Οι ασθενείς περιθάλπονται από τους ειδικούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ακολουθούμε τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα ελέγχου των λοιμώξεων για την αποφυγή νέας εξάπλωσης του ιού», πρόσθεσε.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι διεξάγονται έρευνες για «να εντοπισθούν γρήγορα» τα άτομα που είναι πιθανόν να ήλθαν σε επαφή με τους ασθενείς.

Οι βρετανικές αρχές δεν διευκρίνισαν πού εντοπίσθηκαν τα δύο κρούσματα, ούτε εάν τα πρόσωπα αυτά είχαν επισκεφθεί πρόσφατα την Κίνα.

Πανικός έχει επικρατήσει και με την παιδική ασθένεια που "σαρώνει" όλα τα σχολεία!

elefterostypos.gr