Σοκ στον Πύργο! Μαθήτρια λιποθύμησε από την πείνα!

Τι αναφέρει ο πατέρας της;

Σοκ στον Πύργο! Μαθήτρια λιποθύμησε από την πείνα!

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι σε ένα σχολείο στην περιοχή του Πύργου, μία μαθήτρια λιποθύμησε μέσα στην τάξη από την πείνα!

Κραυγή αγωνίας από γονείς ανέργους που δεν έχουν να προσφέρουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους με αποτέλεσμα εν έτη 2020 να λιποθυμούν στην μέση του δρόμου από την πείνα!

Δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την ημέρα που μία μαθήτρια του γυμνασίου επιστρέφοντας στο σπίτι της λιποθύμησε στην μέση του δρόμου μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών και όλοι αναρωτιόντουσαν γιατί…

Στο μεταξύ πριν από λίγο καιρό, ένα φρικιαστικό σκηνικό έλαβε χώρα σε σχολείο μιας και 9 παιδιά κατέληξαν νεκρά αφού πάτησαν πάνω σε νάρκη!

Το μυαλό όλων πήγε σε αδυναμία του οργανισμού αλλά κανείς δεν υποψιάστηκε πως είναι ένα θύμα…της κρίσης… αφού οι άνεργοι γονείς της τα ελάχιστα χρήματα που ήταν για το φαγητό τα είχαν δώσει για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ενός μισοτελειωμένου σπιτιού….με αποτέλεσμα το κορίτσι να μην έχει φάει, έμεινε νηστικό, δεν αντέξει και λύγισε…

“Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε και να είναι ημιτελής και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν”, αναφέρεται στην επιστολή που έφθασε στα χέρια μας από τους δύο γονείς του κοριτσιού, που η αξιοπρέπειά τους δεν του αφήνει να αποκαλύψουν την ταυτότητα τους, γιατί όπως λένε, δεν θέλουν ελεημοσύνη αλλά δικαιοσύνη από το κράτος…

“Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε.

Για το λόγο αυτό ζητάμε να κάνετε μια υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που εχουν” καταλήγει η επιστολή του άνεργου πατέρα που δεν είναι τίποτα άλλο από μία κραυγή αγωνίας απέναντι σε ένα σύστημα που τα ισοπεδώνει όλα βάζοντας στο ίδιο καζάνι τους έχοντες και τους μη έχοντες οδηγώντας του μη έχοντες στην εξαθλίωση, στην φτώχεια, στην καταρράκωση της ίδιας της αξιοπρέπειάς τους, στο περιθώριο της ζωής, στερώντας τους το δικαίωμα να αισθάνονται και να ζουν ως άνθρωποι….

Πηγή: Patrisnews

Φρίκη στα Άνω Λιόσια! Βρέθηκε κατσαρίδα σε συσκευασία ψωμιού σε δημοτικό σχολείο!

Φρίκη έχει προκαλέσει η είδηση πως στα Άνω Λιόσια, μέσα σε συσκευασία ψωμιού σε δημοτικό σχολείο, βρέθηκε μία κατσαρίδα!

Το ψωμί είχε δοθεί στον μαθητή μαζί με μία μερίδα φαγητού που διανέμεται στο σχολείο από εταιρεία catering. Η μητέρα του παιδιού ανέβασε στο Facebook μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται ένα συσκευασμένο ψωμάκι και μέσα μία κατσαρίδα.

Την έντονη διαμαρτυρία του σχετικά με το υγειονομικό πρόβλημα που, προέκυψε στο πρόγευμα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων, εκφράζει, με έγγραφό του προς το Υπουργείο, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Γιάννης Κρεμύδας.

Ο Γιάννης Κρεμύδας ζητά τη λήψη μέτρων προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα και ειδικότερα αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους και εποπτεία στις εταιρίες παρασκευής φαγητού και σίτισης των μαθητών των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Φυλής.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Φυλής σε Δελτίο Τύπου, αναφέρει ότι δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή ή αρμοδιότητα. Μάλιστα, επισημαίνεται πως σε επικοινωνία του Γενικού Γραμματέα Αργύρη Αργυρόπουλου με τη Διευθύντρια του Σχολείου κα Σοφία Παππού, η τελευταία του γνωστοποίησε ότι έχει προβεί στις προβλεπόμενες, από το νόμο, ενέργειες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υγειονομικό πρόβλημα στο πρόγευμα των μαθητών του 1ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων Αναφορικά με τα αναγραφέντα στο...

Posted by ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ Municipality of Fyli on Monday, January 20, 2020

Πρόκειται για ένα ακόμη αδιανόητο περιστατικό που σημειώνεται σε δημοτικό σχολείο, αφού πριν από λίγο καιρό, μαθητές έδωσαν ομαδικά τέλος στη ζωή τους!