Φώτης Ντούλος: Ξεσπά η οικογένεια του! «Τον κυνηγήσατε χωρίς στοιχεία»

Η επιστολή που έστειλαν!

Φώτης Ντούλος: Ξεσπά η οικογένεια του! «Τον κυνηγήσατε χωρίς στοιχεία»

Η οικογένεια του επιχειρηματία, Φώτη Ντούλου, μέσα από μία πολύκροτη επιστολή ξεσπά αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τον κυνηγήσατε χωρίς έλεος και χωρίς στοιχεία»!

Μια φορτισμένη συναισθηματικά επιστολή στην οποία επιτίθενται στις αρχές για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την υπόθεση έδωσε στη δημοσιότητα η οικογένεια του Φώτη Ντούλος, λίγα 24ωρα μετά την αυτοκτονία του.

Στη δημοσιότητα βγήκε πριν από λίγες μέρες και το ανατριχιαστικό μήνυμα που έστειλε κατά την αυτοκτονία του.

Στην επιστολή οι συγγενείς του Φώτη Ντούλος υποστηρίζουν ότι η λέξη «αυτοκτονία» θα ήταν η τελευταία με την οποία θα μπορούσε να συσχετίσει κάποιος τον 52χρονο.

Δηλώνουν, επίσης, απογοητευμένοι από τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές «κυνήγησαν και παρενόχλησαν και τον Φώτη και εμάς χωρίς έλεος, χωρίς να μας δίνουν τη δυνατότητα να πούμε την αλήθεια και να μοιραστούμε τις θέσεις μας με έναν κόσμο που έσπευσε να τον αποκαλέσει τέρας».

«Είμαστε σοκαρισμένοι από το πώς οι αστυνομικοί εμμονικά επικεντρώθηκαν στις υποθέσεις και τις συγκυριακές αποδείξεις σε βάρος ενός αθώου ανθρώπου γυρνώντας την πλάτη στο να βρουν τον πραγματικό δράστη αυτής της τραγωδίας που είναι τώρα ελεύθερος αποτελώντας απειλή για την κοινωνία» προσθέτουν οι συγγενείς του Ντούλος.

«Θα διερευνήσουν οι αρχές τις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό του τέλος;» αναρωτιούνται οι συγγενείς του 52χρονου.

Ζητούν, επίσης, να δοθούν στη δημοσιότητα τα ιατρικά αρχεία της Τζένιφερ Ντούλος, της εξαφανισμένης συζύγου του Φώτη για τη δολοφονία της οποίας κατηγορήθηκε.

«Δεν απαιτούμε τίποτα λιγότερο από την αλήθεια και μόνο την αλήθεια» συνεχίζουν σε υψηλούς τόνους.

H επιστολή της οικογένειας του Φώτη Ντούλος έχει ως εξής:

«Αυτοκτονία - η τελευταία λέξη που θα μπορούσε κάποιος να συνδέσει με αυτόν. Τρυφερός και στοργικός πατέρας, γιος, αδερφός και θείος, άνθρωπος που πετύχαινε τους στόχους του, εργατικός, μαχητής, πιστός φίλος, επιτυχημένος αθλητής, βιβλιοφάγος, καταπληκτικός μάγειρας, απαράμιλλος οικοδεσπότης. Αυτός ήταν ο Φώτης. Θα έμπαινε σε ένα δωμάτιο και θα το φώτιζε. Ήταν ο άνθρωπος που όλοι ήθελαν να κάνουν φίλο. Ο Φώτης ήταν ένας αγαπητός άνθρωπος, πολύ αγαπητός από αυτούς που πραγματικά τον ήξεραν.

Εμείς, η οικογένεια αυτού του σπουδαίου άντρα, νιώθουμε απογοητευμένοι από το κράτος, που κυνήγησε και παρενόχλησε αυτόν και εμάς με αμείλικτο τρόπο και χωρίς έλεος, χωρίς να μας δώσει την ευκαιρία να πούμε την αλήθεια μας και να μοιραστούμε την ιστορία μας με έναν κόσμο που βιάστηκε να τον χαρακτηρίσει τέρας. Νιώθουμε συντετριμμένοι που ένας άντρας, μόλις 52 ετών, βρέθηκε σε ένα αδιέξοδο όπου έβλεπε το τέλος της ζωής του ως τη μόνη διέξοδο, η οποία θα του εξασφάλιζε την ηρεμία. Είμαστε εξοργισμένοι με τα ΜΜΕ που τον χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν εντυπωσιοθηρικά πρωτοσέλιδα, και συνεπώς να χειριστούν την κοινή γνώμη. Τα μέσα ενημέρωσης αγνόησαν τo τεκμήριο της αθωότητας, χωρίς να μπορέσουν να αντιληφθούν την επίδραση που η αναφορά του θα είχε στα παιδιά σε αυτή την περίπτωση.

Είμαστε σοκαρισμένοι με το πως οι αρχές επιβολής του νόμου επικεντρώθηκαν εμμονικά, με εικασίες και ελλιπή στοιχεία, σε έναν αθώο άνθρωπο και δεν έδωσαν σημασία στην εύρεση του πραγματικού αυτουργού αυτής της τραγωδίας, ο οποίος είναι τώρα ελεύθερος, συνιστώντας ακόμη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια. Οι λέξεις δεν είναι αρκετές για να περιγράψουν τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα και τη θλίψη μας.

Το κράτος άραγε θα διερευνήσει τώρα τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το φρικτό τέλος; Το σύστημα των οικογενειακών δικαστηριών στερείται ευθύνης; Δικηγόροι και αυτοαποκαλούμενοι επαγγελματίες απομυζούν την περιουσία μίας αδύναμης μεγάλης γυναίκας, της Γκλόρια Φάρμπερ, ενώ καταστρέφουν τη σχέση ενός στοργικού πατέρα με τα παιδιά του; Δεν είμαστε μόνοι όταν διερωτόμαστε πως η κατάχρηση του μεγάλου πλούτου μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή μιας οικογένειας.

Καλούμε το δικαστικό σύστημα, στο όνομα της δικαιοσύνης, να δώσει στη δημοσιότητα τα ιατρικά αρχεία της Τζένιφερ και τις ψυχιατρικές γνωματεύσεις, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να τα συγκρίνει με αυτά του Φώτη. Απαιτούμε τίποτα λιγότερο από όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Προτρέπουμε το κράτος να ανακατευθύνει την έρευνά του και να εργαστεί με σκοπό την επίλυση αυτού του τραγικού μυστηρίου. Προτρέπουμε τα ΜΜΕ να αντιληφθούν τον καταστροφικό τους ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων. Ακόμη και τώρα ένας διορισμένος από το δικαστήριο παραλήπτης δίνει προσωπικές φωτογραφίες από το σημείο της αυτοκτονίας του Φώτη σε έναν Τύπο ο οποίος δεν μπορεί να χορτάσει αυτή την τραγωδία.

Καλούμε τον κόσμο να σταματήσει και να σκεφτεί, αφού πρώτα όμως ξοδέψει πραγματικά χρόνο στο να διαβάσει τι ασήμαντα στοιχεία παρουσιάστηκαν εναντίον του Φώτη. Τι έχει απογίνει το πνεύμα του δίκαιου παιχνιδιού ή του τεκμηρίου της αθωότητας; Τι τρελή επιθυμία παρακινεί όσους τον μισούν;

Έχουμε σκεφτεί το ενδεχόμενο να θάψουμε τον Φώτη στο Φάρμιγκτον, όμως φοβόμαστε τη βεβήλωση του τάφου του. Θα μεταφέρουμε τη σορό του στην Ελλάδα και θα πούμε αντίο σε ένα έθνος σε πόλεμο με τα ιδανικά του.

Ζούμε σε καιρούς στιγμιαίας ικανοποίησης και σε έναν κόσμο πεινασμένο για άρτο και θέαμα, όπου η περίσκεψη και η αναζήτηση της αλήθειας θυσιάζονται στον βωμό της ταχείας κατανάλωσης, των σκανδάλων και της εντυπωσιοθηρίας. Ο Φώτης ήταν θύμα αυτού του αρρωστημένου κλίματος.

Ζητούμε να προσευχηθείτε για τα πέντε παιδιά του και την οικογένεια μας. Ζητούμε να κάνετε μια παύση και να αναρωτηθείτε, πως στις σημερινές Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ένας άντρας αναζήτησε δικαιοσύνη και ειρήνη, βάζοντας μία σωλήνα στην εξάτμιση και πηγαίνοντας στο αυτοκίνητο του για να βρει τον θάνατο, περιτριγυρισμένος από φωτογραφίες των πέντε παιδιών του.

Προσευχόμαστε ο Θεός να μας δώσει δύναμη, για να συγχωρέσουμε όσους είναι υπεύθυνοι για αυτή την αρρωστημένη φάρσα.

Έχουμε πίκρα μέσα μας; Ναι. Χάσαμε έναν πολύ αγαπητό και ωραίο άνθρωπο από μία μορφή μαζικής υστερίας. Ο Φώτης δεν ήταν δολοφόνος, Τώρα είναι νεκρός. Η υπόθεση που αφορά την εξαφάνιση της Τζένιφερ δεν έχει τελειώσει. Από ορισμένες απόψεις, ξεκινάει εκ νέου».

Το τραγικό τέλος στο θρίλερ της οικογένειας Ντούλος

Στο θρίλερ του 2014 «Gone Girl» η πρωταγωνίστρια εξαφανίζεται και όλες οι υποψίες πέφτουν πάνω στον άνδρα της. Μια σειρά από ευρήματα δείχνουν ότι η εξαφανισμένη γυναίκα που ερμήνευε η Ρόζαμουντ Πάικ είχε δολοφονηθεί από τον άνδρα της. Αυτό που έλειπε ωστόσο ήταν το πτώμα του υποτιθέμενου θύματος. Στην ταινία οι ανατροπές οδήγησαν τελικά στην αλήθεια, αποδεικνύοντας ότι η «εξαφανισμένη» είχε υφάνει έναν απίστευτο ιστό γύρω από τον υποτιθέμενο δολοφόνο.

Στο θρίλερ της οικογένειας Ντούλος το πτώμα που υπάρχει είναι του εκατομμυριούχου ομογενή επιχειρηματία Φώτη Ντούλου, ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του. Οκτώ μήνες μετά την εξαφάνιση της γυναίκας του Τζένιφερ και λίγες ώρες πριν βρεθεί για μία ακόμη φορά ενώπιον του εισαγγελέα κατηγορούμενος για τη δολοφονία της, μπήκε στο αυτοκίνητό του στο γκαράζ του σπιτιού του στο Κονέκτικατ και εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα. Οι διασώστες τον κράτησαν στη ζωή και οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον σώσουν, περίπου τρία 24ωρα αργότερα όμως άφησε την τελευταία του πνοή. Το πτώμα που δεν υπάρχει στην υπόθεση Ντούλος είναι αυτό της 50χρονης Τζένιφερ Φάρμπερ-Ντούλος. Η γυναίκα είναι εξαφανισμένη από τις 24 του περασμένου Μαΐου και μόλις εννέα μέρες από τη στιγμή που άφησε τα πέντε παιδιά της στο σχολείο και χάθηκαν τα ίχνη της οι υποψίες στράφηκαν στον 52χρονο άνδρα της.

Η Τζένιφερ Ντούλος ζούσε χωριστά από τον άνδρα της ήδη δύο χρόνια πριν από τη στιγμή που εξαφανίστηκε. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει πέντε παιδιά, ηλικίας από 9 έως 14 ετών σήμερα, τα οποία ζούσαν μαζί με τη μητέρα τους σε νοικιασμένο σπίτι στη Νέα Χαναάν. Η διαμάχη ανάμεσά τους ήταν σφοδρή για το διαζύγιο και την επιμέλεια των παιδιών. Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει η Τζένιφερ Ντούλος, είχε δεχθεί απειλές από τον εν διαστάσει σύζυγό της ότι θα έπαιρνε τα παιδιά και θα έφευγε, ενώ τον κατηγορούσε ότι την απατούσε και την κακομεταχειριζόταν. Μάλιστα είχε εκφράσει φόβους ότι αυτός θα μπορούσε να τη βλάψει.

ΗΠΑ: Τραγική κατάληξη! Νεκρός τελικά ο Φώτης Ντούλος!

Τραγική κατάληξη είχε η είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας του Φώτη Ντούλου στις ΗΠΑ, καθώς ο επιχειρηματίας είναι τελικά νεκρός.

Την είδηση του θανάτου του Φώτη Ντούλου ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, Νορμ Πάτις.

Ο Φώτης Ντούλος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά τελικά απεβίωσε. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους στο Μπρονξ ο δικηγόρος του, ο Ντούλος απεβίωσε στις 17:22 (τοπική ώρα), ενώ ήταν εγκεφαλικά νεκρός και περίμεναν μόνο ένα θαύμα για να τα καταφέρει.

Όπως αποκαλύφθηκε μετά την έρευνα της αστυνομίας, ο Ντούλος είχε αφήσει ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο σπίτι του, επαναλαμβάνοντας πως είναι αθώος για την εξαφάνιση της συζύγου του. Ο Ντούλος επρόκειτο να πάει στο δικαστήριο την περασμένη Τρίτη για την υπόθεση της εξαφάνισης της συζύγου του, Τζένιφερ, τον περασμένο Μάιο, όπου αναμενόταν να μάθει την απόφαση που προέβλεπε εκ νέου φυλάκιση. Βρισκόταν κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, αλλά έλεγε πως δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνισή της.


Φώτης Ντούλος: Αφησε γράμμα όπου έλεγε πως είναι αθώος

Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του, οι Αρχές έκαναν έρευνες και ανακάλυψαν το γράμμα, όπου γράφει και πάλι πως είναι αθώος. Την ίδια ώρα, έγιναν έρευνες και στο σπίτι του Ντούλου, όπου έψαχναν για στοιχεία που μπορεί να αποδείκνυαν το αν είναι τελικά ένοχος ή όχι.

«Ούτε μια στιγμή δεν πίστεψα πως θα αυτοκτονούσε. Αντιμετωπιζόταν, όμως, από τον κόσμο, ως ο άνδρας που σκότωσε τη γυναίκα του. Το βάρος αυτό είναι ασήκωτο. Το μήνυμά μου σε όσους του προσάπτουν δολοφονία: ντροπή σας», τόνισε μεταξύ άλλων την Τρίτη ο δικηγόρος του, Νορμ Πάτις.

Η εκπρόσωπος της οικογένειας του Φώτη Ντούλος, Κάρι Λοφτ, δήλωσε ότι «πρόκειται για μία μεγάλη τραγωδία».

Οπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του αποθανόντα, τα όργανά του θα δοθούν για μεταμόσχευση σε ανθρώπους που δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Ο Ντούλος ήταν σε διαμάχη με την σύζυγό του και μητέρα των πέντε παιδιών τους, με την ίδια να εξαφανίζεται και τις αρχές να θεωρούν πως δολοφονήθηκε.

Την ημέρα της εξαφάνισης της συζύγου του Ελληνοαμερικανού, κάμερα ασφαλείας φαίνεται πως αποτύπωσε την εικόνα ενός άνδρα που κουβαλούσε σακούλες σκουπιδιών, τις οποίες και πετούσε στα σκουπίδια. Οι Αρχές πιστεύουν πως πρόκειται για τον Ντούλο, ενώ από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν ρούχα και οικιακά αντικείμενα, ενώ βρέθηκαν και ίχνη αίματος της άτυχης μητέρας στα σκουπίδια.

Εντωμεταξύ δείτε τις τελευταίες εξελίξεις που είχαν γίνει για την εξαφάνιση της γυναίκας του

iefimerida.gr