Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή με χιόνια και καταιγίδες! Πόσο θα διαρκέσει;

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ!

Καιρός: Έρχεται ψυχρή εισβολή με χιόνια και καταιγίδες! Πόσο θα διαρκέσει;

Αλλαγή σκηνικού του καιρού σήμερα καθώς έρχεται ψυχρή εισβολή με χιόνια και καταιγίδες. Ποιες θα είναι οι περιοχές που θα χιονίσει και πόσο θα διαρκέσει αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας; Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα.Τι είχε πει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό; Διαβάστε εδώ

Ένα ψυχρό κύμα εισβάλει στη χώρα και φέρνει τα πάνω κάτω στον καιρό, με θερμοκρασίες έως και 12 βαθμούς κάτω από τις μέγιστες του περασμένου Σαββατοκύριακου, φέρνοντας βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Η χειμωνιάτικος καιρός αναμένεται να κρατήσει μάλιστα ως το Σάββατο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, καθώς από την Πέμπτη αναμένονται χιόνια και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η ΕΜΥ μάλιστα εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τα φαινόμενα, που θα πλήξουν όλη την χώρα. Σύμφωνα με το meteo, οι θερμοκρασίες θα παρουσιάσουν κάθετη πτώση και ως την Πέμπτη, η μέγιστη θα είναι 12 βαθμούς κάτω σε αρκετές πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα.

Ο καιρός σήμερα

Για σήμερα ο καιρός προβλέπεται συννεφιασμένος με βροχές κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια μέρη της χώρας, με σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές.

Επίσης, οι αλλαγή του καιρού φέρνει Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, που θα εκδηλωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά, βαθμιαία έως αργά τη νύχτα σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι άνεμοι που θα πνέουν θυελλώδεις ως και 9 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί έως 8 μποφόρ.

Ενημέρωση στους πολίτες από την ΓΓ.Πολιτικής Προστασίας για την αλλαγή του καιρού
Ενόψει της επιδείνωσης του καιρού, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τονίζει ότι έχει υπάρξει ενημέρωση στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, προκειμένου να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να αντιμετωπίσουν τυχόν επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων. Ακόμη, καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η πρόγνωση του καιρού

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνια αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά και από το μεσημέρι και σε πεδινές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πρόσκαιρα κατα τόπους πυκνές.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός σε ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά και από το μεσημέρι και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Στα βόρεια από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νότια από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά και από το μεσημέρι στα ημιορεινά. Στα νότια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια από τις πρωινές ώρες στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και γρήγορα έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Ο καιρός σε ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες αργά το βράδυ θα είναι πιθανώς τοπικά ισχυρές.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση τη νύχτα.

Ο καιρός σε ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά έως 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με πρόσκαιρη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από το μεσημέρι στα βόρεια.

Ο καιρός στην ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και προς το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις από το μεσημέρι στην Πάρνηθα και από τη νύχτα στα υπόλοιπα ορεινά.

Aνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση μετά το μεσημέρι.

Ο καιρός στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά και από το μεσημέρι στα ημιορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με βροχές! Που θα βρέξει;

Υψηλές θα είναι η θερμοκρασίες αλλά με βροχές όπως προβλέψει η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για την σημερινή ημέρα.Σε ποιες περιοχές όμως θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μέχρι που θα φτάσει η θερμοκρασία σύμφωνα με την πρόγνωση;

Καλός θα είναι και σήμερα ο καιρός, με αραιές νεφώσεις, που τοπικά στα δυτικά θα είναι πιο πυκνές.

Και σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, καθώς θα αγγίξει τους 20 βαθμούς. Στο ανατολικό Αιγαίο ωστόσο και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές, με τους ανέμους να είναι ισχυροί έως και 6 μποφόρ.

Ο καιρός θα παραμείνει καλός μέχρι και την Τρίτη όταν και θα αρχίσει σταδιακά να χαλάει, με ένα νέο ψυχρό κλίμα να εισβάλει μεσοβδόμαδα στην χώρα, φέρνοντας μεγάλη πτώση στην θερμοκρασία, αλλά και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το βράδυ. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά στα νότια πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 και από το μεσημέρι πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Aνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr