Μαγικές εικόνες! Ποια περιοχή της Ελλάδας ντύθηκε στα λευκά λες και βγήκε από παραμύθι;

Άφωνοι οι κάτοικοι!

Μαγικές εικόνες! Ποια περιοχή της Ελλάδας ντύθηκε στα λευκά λες και βγήκε από παραμύθι;

Μαγικές εικόνες βγήκαν στο φως! Δεν θα πιστέψετε ποια περιοχή της Ελλάδας ντύθηκε στα λευκά λες και βγήκε από παραμύθι και άφησε όλους τους κατοίκους της άφωνους με την χιονόπτωση!

Συγκεκριμένα, νιφάδες χιονιού έπεσαν από τα ξημερώματα σε Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Φίλυρο, με τους μετεωρολόγους να αναμένουν ένταση των καιρικών φαινομένων τα επόμενα 24ωρα.

Από τα ξημερώματα, η κακοκαιρία έχει χτυπήσει όλη τη χώρα με ισχυρούς ανέμους, χιονοπτώσεις και βροχές, ενώ στα Τρίκαλα έπεσε σφοδρή χιονοθύελλα.

Όπως αναφέρει το voria.gr, μετά τις 8:00 άρχισε πυκνή χιονόπτωση στον Χορτιάτη, ακόμη και μέσα στο χωριό, όπου η θερμοκρασία μόλις και μετά βίας ξεπερνούσε τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Εξαιτίας της έντασης των φαινομένων, μέσα σε λίγη ώρα υπήρξε ολική χιονόστρωση, δημιουργώντας ένα κατάλευκο τοπίο.

Επί ποδός βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη με συνεχείς ρίψεις αλατιού.

Μέχρι στιγμής, δεν καταγράφονται σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στις νευραλγικές οδικές αρτηρίες της περιοχής, εκτός από την ΕΟ Χορτιάτη - Αγ. Βασιλείου, που έκλεισε λίγο μετά τις 10:00. Ωστόσο, ο δρόμος άνοιξε λίγο μετά τις 13:00.

Ωστόσο, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

χιόνια θεσσαλονίκη
χιόνια χορτιάτη
χιόνια περιοχή


Πηγή: iefimerida.gr

Μαγικές εικόνες: Πυκνή χιονόπτωση στην Φλώρινα!

Μαγικές εικόνες από την πυκνή χιονόπτωση στην Φλώρινα που είναι αποτέλεσμα της νέας κακοκαιρίας, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία. Παράλληλα, ισχυρή βροχόπτωση έχει ο νομός Πιερίας, αλλά και η δυτική Ελλάδα.

Το κύμα κακοκαιρίας έφτασε στην Ελλάδα, καθώς από τα ξημερώματα στην βόρεια Ελλάδα χιονίζει στα βόρεια ορεινά.

Παράλληλα, ισχυρή βροχόπτωση έχει ο νομός Πιερίας, αλλά και η δυτική Ελλάδα, όπου σημειώνονται και καταιγίδες. Στην Φλώρινα αργά τη νύχτα ξεκίνησε η χιονόπτωση, η οποία μάλιστα είναι πυκνή. Σύμφωνα μάλιστα με βίντεο που αναρτήθηκε στο Forecast Weather Greece, η θερμοκρασία έχει πέσει στο μηδέν, με το χιόνι να φτάνει ήδη τα 10 εκατοστά.

Live χιονόπτωση Φλωρινα τώρα

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, February 4, 2020

Κατά διαστήματα μάλιστα, η χιονόπτωση είναι έντονη, καθώς οι άνεμοι είναι θυελλώδεις και δημιουργούν ένα σκηνικό χιονοθύελλας ανά διαστήματα.

Με την επιδείνωση του καιρού, ο Δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, αποφάσισε τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου να παραμείνουν κλειστά σήμερα, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, όπως αναφέρει το neaflorina,gr. Αντίθετα, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.