Καιρός: Παγετός στην χώρα! Που θα χιονίσει σήμερα; Χιόνια ακόμα και στην Αττική!

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ!

Καιρός: Παγετός στην χώρα! Που θα χιονίσει σήμερα; Χιόνια ακόμα και στην Αττική!

Παγετός έχει έρθει, αφού η χώρα βρίσκεται στην "κατάψυξη" λόγω κακοκαιρίας και έχει χιονίσει σε πάρα πολλές περιοχές. Σε ποιες περιοχές θα ρίξει χιόνι; Θα έρθει ακόμα και στην Αττική σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ.

Ακρως χειμωνιάτικος θα είναι και σήμερα ο καιρός με βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια, τα οποία μάλιστα θα επηρεάσουν και την Αττική σήμερα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, αναμένεται τσουχτερό κρύο καθώς θα πέσει κι άλλο η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, με τις βροχές και το χιονόνερο να κάνουν την εμφάνισή τους στα θαλάσσια και παραθαλάσσια της χώρας.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια θα είναι κατά τόπους έντονα, όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και τοπικά 8, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Καιρός: Πού θα χιονίσει στην Αττική

Χιόνια αναμένονται σήμερα και στην Αττική. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά του Νομού, καθώς και στα βόρεια προάστια από το απόγευμα και μετά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να χιονίσει και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου (στα 400μ.) αργά τη νύχτα, όπως στα δυτικά προάστια.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πρόσκαιρα κατα τόπους πυκνές, όμως από το μεσημέρι σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη και κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 με 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά - ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας καθώς και σε περιοχές της κεντρικής-ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα). Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πεσουν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και βαθμιαία σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα).
Aνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι μέχρι νωρίς το απόγευμα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Τι είχε πει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό; Διαβάστε εδώ

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με βροχές! Που θα βρέξει;

Υψηλές θα είναι η θερμοκρασίες αλλά με βροχές όπως προβλέψει η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για την σημερινή ημέρα.Σε ποιες περιοχές όμως θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μέχρι που θα φτάσει η θερμοκρασία σύμφωνα με την πρόγνωση;

Καλός θα είναι και σήμερα ο καιρός, με αραιές νεφώσεις, που τοπικά στα δυτικά θα είναι πιο πυκνές.

Και σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, καθώς θα αγγίξει τους 20 βαθμούς. Στο ανατολικό Αιγαίο ωστόσο και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές, με τους ανέμους να είναι ισχυροί έως και 6 μποφόρ.

Ο καιρός θα παραμείνει καλός μέχρι και την Τρίτη όταν και θα αρχίσει σταδιακά να χαλάει, με ένα νέο ψυχρό κλίμα να εισβάλει μεσοβδόμαδα στην χώρα, φέρνοντας μεγάλη πτώση στην θερμοκρασία, αλλά και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το βράδυ. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά στα νότια πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 και από το μεσημέρι πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Aνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr