Δυνατός σεισμός κοντά στην Καρδίτσα

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Δυνατός σεισμός κοντά στην Καρδίτσα

Δυνατός σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Καρδίτσα το πρωί της Πέμπτης σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες. Πόσα Ρίχτερ ήταν όμως η δυνατή σεισμική δόνηση;

Σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Καρδίτσα πριν από λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν έντασης 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

σεισμός Ελλάδα

Στο μεταξύ ακόμα ένας σεισμός 3,4 Ρίχτερ, "χτύπησε" νωρίτερα και την Ελλάδα!

Νέος σεισμός στην Κάρπαθο

Νέος σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 82 χιλιομέτρων ανατολικά - νοτιοανατολικά της Καρπάθου, και στη Ρόδο. Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότερες σεισμικές δονήσεις "χτυπάνε" το νησί, ωστόσο μέχρι στιγμής είναι ασθενείς.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:10 στο θαλάσσιο χώρο 82 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του νέου αυτού σεισμούς, την οποία το Ινστιτούτο χαρακτήρισε «ασθενή», είναι 82 χλμ. ανατολικά - νοτιανατολικά της Καρπάθου.

Το εστιακό της βάθος είναι 9,4 χιλιόμετρα.

Νέος σεισμός "ταρακούνησε" ξανά την Κάρπαθο

Νέος σεισμός "ταρακούνησε" ξανά την Κάρπαθο στις 06:34 και συγκεκριμένα στον θαλάσσιο χώρο 77 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά του νησιού.

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:34 στον θαλάσσιο χώρο 77 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωση που διένειμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των 4 φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Ο δεύτερος σεισμός στην Κάρπαθο μέσα λίγες ώρες

Το επίκεντρο του «ασθενή», σύμφωνα με το Ινστιτούτο, σεισμού απείχε 490 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σεισμός 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε καταγραφεί το μεσημέρι της Πέμπτης μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την Κάρπαθο.

iefimerida.gr

Και τρίτος σεισμός στην Κάρπαθο! Πόσα Ρίχτερ «χτύπησαν» το νησί;

Και τρίτος σεισμός σημειώθηκε πριν λίγο στην Κάρπαθο! Πόσα Ρίχτερ «χτύπησαν» το νησί; Διαβάστε αναλυτικά!

Ο χορός των Ρίχτερ συνεχίζεται στα Δωδεκάνησα, καθώς σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη (29.01.2020) νέος σεισμός στην Κάρπαθο.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Το επίκεντρό του εντοπίζεται 60 χιλιόμετρα νότια της Ρόδου και 76 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Νωρίτερα, είχαν γίνει άλλοι 2!