Δραματική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού! Ποιες περιοχές πρέπει να προετοιμαστούν για χιόνια;

Σας αφορά!

Δραματική αλλαγή στο σκηνικό του καιρού! Ποιες περιοχές πρέπει να προετοιμαστούν για χιόνια;

Δώστε προσοχή γιατί σας αφορά! Δραματική θα είναι η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού για αυτό προσέξτε και δείτε ποιες περιοχές πρέπει να προετοιμαστούν για χιόνια!

Στα «λευκά» ντύθηκαν πολλές περιοχές της Αττικής, καθώς το πρωί της Πέμπτης χιόνισε σε Πάρνηθα και βόρεια προάστια, ενώ έντονες χιονοπτώσεις αναμένονται και τις επόμενες ώρες.

Το πρωί σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση σε Πάρνηθα, Πεντέλη,Υμηττό, ενώ χιόνια είδαν και οι κάτοικοι σε Διόνυσο, Πεντέλη, Καπανδρίτι, Σταμάτα, Βαρυμπόμπη, Αγιο Στέφανο, Ερυθραία, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Μαλακάσα.

Μάλιστα έπειτα από ανακοίνωση της αστυνομίας, από νωρίς έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, ενώ για περισσότερες από δύο ώρες είχε απαγορευτεί και η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από το Σχηματάρι και πάνω.

Meteo: Χιονοπτώσεις έως το πρωί της Παρασκευής

Παράλληλα, σύμφωνα με το meteo, νέες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Αττική από το βράδυ της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής, κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού, καθώς και σε περιοχές στα βόρεια του λεκανοπεδίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Βόρειας Αττικής και της Εύβοιας, ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν σήμερα το πρωί τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες στη Βλάστη Κοζάνης (-6,4 βαθμοί), στη Βυτίνα Αρκαδίας (-4,7) και στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-4,6). Σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν, όπου η ελάχιστη τιμή ήταν -12,3 βαθμοί Κελσίου.

Κατά το υπόλοιπο της σημερινής μέρας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων, καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι. Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές των νοτίων και νοτιοανατολικών ηπειρωτικών, του Αιγαίου και της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη έως το μεσημέρι. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Παρασκευής.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα έως και το πρωί της Παρασκευής, οπότε θα καταγραφεί άνοδος. Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ την Πέμπτη και τα 7 μποφόρ την Παρασκευή.

Τι είχε πει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό; Διαβάστε εδώ

Πηγή: protothema.gr

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες με βροχές! Που θα βρέξει;

Υψηλές θα είναι η θερμοκρασίες αλλά με βροχές όπως προβλέψει η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ για την σημερινή ημέρα.Σε ποιες περιοχές όμως θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μέχρι που θα φτάσει η θερμοκρασία σύμφωνα με την πρόγνωση;

Καλός θα είναι και σήμερα ο καιρός, με αραιές νεφώσεις, που τοπικά στα δυτικά θα είναι πιο πυκνές.

Και σήμερα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, καθώς θα αγγίξει τους 20 βαθμούς. Στο ανατολικό Αιγαίο ωστόσο και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές, με τους ανέμους να είναι ισχυροί έως και 6 μποφόρ.

Ο καιρός θα παραμείνει καλός μέχρι και την Τρίτη όταν και θα αρχίσει σταδιακά να χαλάει, με ένα νέο ψυχρό κλίμα να εισβάλει μεσοβδόμαδα στην χώρα, φέρνοντας μεγάλη πτώση στην θερμοκρασία, αλλά και χιόνια σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το βράδυ. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά στα νότια πιο πυκνές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 και από το μεσημέρι πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Aνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.