Έκτακτο: Δυνατός διπλός σεισμός στην Ραφήνα!

Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Έκτακτο: Δυνατός διπλός σεισμός στην Ραφήνα!

Έκτακτο "έσκασε" μόλις τώρα, καθώς διπλός δυνατός σεισμός "χτύπησε" στην Ραφήνα σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο! Πόσο ήταν το επίκεντρο ωστόσο και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για το γεγονός;

Έντονη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ακράτας παρουσιάστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, η οποία κορυφώθηκε με δυο δονήσεις, μέσα σε διάστημα μικρότερο της μισής ώρας.

Συγκεκριμένα, στις 19:42 σημειώθηκε δόνηση 3,2 Ρίχτερ στα 11 χλμ ανατολικά - βορειοανατολικά των Καλαβρύτων, με εστιακό βάθος 5 χλμ και ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ στα 16 χλμ στα ανατολικά - βορειοανατολικά των Καλαβρύτων, με εστιακό βάθος 8,2 χλμ.

Στο μεταξύ ακόμα ένας σεισμός 3,4 Ρίχτερ, "χτύπησε" νωρίτερα και την Ελλάδα!

Πηγή: protothema.gr

Δυνατός σεισμός κοντά στην Καρδίτσα

Δυνατός σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Καρδίτσα το πρωί της Πέμπτης σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες. Πόσα Ρίχτερ ήταν όμως η δυνατή σεισμική δόνηση;

Σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Καρδίτσα πριν από λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν έντασης 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

σεισμός Ελλάδα

Στο μεταξύ ακόμα ένας σεισμός 3,4 Ρίχτερ, "χτύπησε" νωρίτερα και την Ελλάδα!

Νέος σεισμός στην Κάρπαθο

Νέος σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 82 χιλιομέτρων ανατολικά - νοτιοανατολικά της Καρπάθου, και στη Ρόδο. Τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότερες σεισμικές δονήσεις "χτυπάνε" το νησί, ωστόσο μέχρι στιγμής είναι ασθενείς.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:10 στο θαλάσσιο χώρο 82 χλμ. ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του νέου αυτού σεισμούς, την οποία το Ινστιτούτο χαρακτήρισε «ασθενή», είναι 82 χλμ. ανατολικά - νοτιανατολικά της Καρπάθου.

Το εστιακό της βάθος είναι 9,4 χιλιόμετρα.