Σεισμός και στα Καλάβρυτα! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Σεισμός και στα Καλάβρυτα! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε και στα Καλάβρυτα μετά την δόνηση της Κρήτης. Πόσα Ρίχτερ ήταν ο Εγκέλαδος που «χτύπησε» την περιοχή σήμερα στην περιοχή. Τι λένε οι πληροφορίες;

Ο σεισμός που έγινε στις 06:45 το πρωί και είχε επίκεντρο 15 χιλιόμετρα ανατολικά- βορειοανατολικά της πόλης. Το εστιακό του βάθος ήταν στα 5 χιλιόμετρα όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στις γύρω περιοχές των Καλαβρύτων. Μάλιστα, μέσα σε μία ώρα έγιναν συνολικά επτά δονήσεις στην περιοχή, με την μεγαλύτερη μετά τα 3,9 Ρίχτερ, να είναι στα 3,3. Σεισμός, μικρής έντασης ωστόσο, έγινε λίγο αργότερα και στην Πάτρα, μεγέθους 2,6 Ρίχτερ στις 06:50.

Νωρίτερα σεισμός σημειώθηκε και στην Κρήτη. Έγιναν τρεις δονήσεις με την μεγαλύτερη να είναι στα 4,5 Ρίχτερ.

Πριν τον σεισμό στα Καλάβρυτα τον πανικό έπεισε η δυνατή δόνηση στην Κρήτη

Πανικός έχει επικρατήσει στην Τουρκία μιας και μέσα σε λίγα λεπτά, έλαβαν χώρα δύο νέοι σεισμοί! Μάθετε αναλυτικά πόσα Ρίχτερ ήταν!

Νέος σεισμός της τάξης των 4.8 ρίχτερ υπήρξε στην Τουρκία, με τον εγκέλαδο αυτή την φορά να χτυπά πιο δυτικά σε σύγκριση με τον προηγούμενο, και συγκεκριμένα κοντά στην πόλη Ακχισάρ!

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η δόνηση έχει μέγεθος 4.8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ ενώ το εστιακό του βάθος είναι μικρό κοντά στα 7 χλμ. Το επίκεντρό του εντοπίζεται 9 χλμ. από την πόλη Ακχισάρ.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Λίγη ώρα αργότερα, σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε 91 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης περίπου στις 8 μ.μ της Τρίτης (4/2/2020).