Συναγερμός στη Λάρνακα: Βρέθηκε επιβάτης πτήσης από τη Μόσχα με υψηλό πυρετό

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί οδηγία το αεροσκάφος να επιστρέψει πίσω

Συναγερμός στη Λάρνακα: Βρέθηκε επιβάτης πτήσης από τη Μόσχα με υψηλό πυρετό

Συναγερμός σήμανε στη Λάρνακα όταν επιβάτης βρέθηκε με υψηλό πυρετό σε πτήση από τη Μόσχα. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί οδηγία το αεροσκάφος να επιστρέψει πίσω μέχρι να βρουν τι ακριβώς συμβαίνει με τον επιβάτη.

Καθηλωμένο στο αεροδρόμιο Λάρνακας με όλους τους επιβάτες να παραμένουν περιορισμένοι βρίσκεται αεροσκάφος που έφτασε στην Κύπρο από τη Μόσχα, αφού ο πιλότος ειδοποίησε τις αρχές για επιβάτη με υψηλό πυρετό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για αεροσκάφος που έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τη Μόσχα και η επιβάτης με τα συμπτώματα φαίνεται να έφθασε στην Κύπρο από την Κίνα μέσω Μόσχας.

Αμέσως αποφασίστηκε όπως όλοι οι επιβάτες παραμείνουν στο αεροσκάφος μέχρι να αποφασιστεί ο περαιτέρω χειρισμός από τους αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας.

Αυτή την ώρα οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται επί ποδός για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και κατά πόσο θα τεθούν σε λειτουργία τα πρωτόκολλα, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί οδηγία το αεροσκάφος να επιστρέψει πίσω.

Από την άλλη αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τους γιατρούς των νοσοκομείων της Ουχάν.

protothema.gr

Κορωναϊός: Συναγερμός! Νέα ύποπτα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο!

Συναγερμός σήμανε για ακόμα μια φορά με τον Κορωναϊό! Νέα ύποπτα κρούσματα εντοπίστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο Νιού Τζέρσεϊ! Τι λένε ωστόσο οι νέες πληροφορίες για τις πιθανότητες του ιού;

Περίπου 24 επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας Carribean το οποίο έχει ελλιμενιστεί στο Νιού Τζέρσι, ελέγχονται ως ύποπτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και οι τέσσερις από αυτούς στάλθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπαγιόν.

Ο Τζίμι Ντέιβις, δήμαρχος μιας πόλης που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη, εξήγησε ότι η νοσηλεία των τεσσάρων αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους και ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) άφησαν να εννοηθεί ότι η δεν υφίσταται σοβαρή απειλή.

«Ενημερώθηκα ότι τα CDC θεωρούν το συμβάν αυτό ‘Κάτω του χαμηλού κινδύνου’» ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Facebook.

Στην Πολιτεία του Νιου Τζέρσι δεν έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού μέχρι στιγμής. Στις ΗΠΑ έχουν αναφερθεί συνολικά 12 κρούσματα, εκ των οποίων κανένα δεν ήταν θανατηφόρο. Τα CDC εκτιμούν ότι ο κίνδυνος εκτεταμένης διάδοσης του ιού στις ΗΠΑ παραμένει πολύ χαμηλός.

Πηγή: protothema.gr