Κορωναϊός: Νέο κρούσμα - Μωρό 3 μηνών κόλλησε τον ιό

Σε ποια περιοχή συνέβη;

Κορωναϊός: Νέο κρούσμα - Μωρό 3 μηνών κόλλησε τον ιό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον Κορωναϊό, μιας και βρέθηκε νέο κρούσμα, μωρό 3 μηνών που κόλλησε τον ιό! Τι λένε ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες για το περιστατικό και από που κόλλησε το μικρό;

Το παιδί πιστεύεται ότι μολύνθηκε από τη γιαγιά του, η οποία επαληθεύτηκε ότι είναι φορέας του 2019-nCoV την 9η Φεβρουαρίου, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ, οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το 33 επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωναϊού, τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της Νότιας Κορέας τον εντοπισμό του 28ου κρούσματος, μιας 30χρονης κατοίκου Κίνας, ενώ οι αρχές του Χονγκ Κονγκ εντόπισαν τέσσερα πρόσωπα, ενοίκους πολυώροφου κτιρίου 35 διαμερισμάτων που εκκενώθηκε εσπευσμένα, με συμπτώματα του ιού. Οι ένοικοι των 23 από τα 35 νοικοκυριά εστάλησαν σε κέντρα καραντίνας.

Επιβεβαιώθηκε νέο κρούσμα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν εξάλλου τον εντοπισμό νέου κρούσματος στην Καλιφόρνια, του 13ου στη χώρα.

Αυτό είναι το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωναϊό στο Σαν Ντιέγκο, στην πολιτεία Καλιφόρνια. Πρόκειται για έναν από τους επιβάτες στην πρώτη πτήση με την οποία επαναπατρίστηκαν Αμερικανοί από την πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα της Χουμπέι και εστία της μόλυνσης του 2019-nCoV και έχουν τεθεί έκτοτε σε απομόνωση στη στρατιωτική βάση Μιραμάρ, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό 10News, που επικαλέστηκε Αμερικανό αξιωματούχο ενήμερο για το κρούσμα.

Η Ταϊλάνδη απαγορεύει την αποβίβαση επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Westerdam


Στο μεταξύ οι αρχές της Ταϊλάνδης αρνούνται να επιτρέψουν στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Westerdam της εταιρείας Holland America να αποβιβαστούν, γνωστοποίησε ο ταϊλανδός υπουργός Υγείας Ανουτίν Τσαρνβιρακούν, η χώρα του οποίου προστέθηκε σε αυτές που του έχουν απαγορεύσει να ελλιμενιστεί, λόγω της ανησυχίας για την πιθανή εξάπλωση του κορωναϊού.

Η εταιρεία, που ανήκει στην Carnival Corp, με έδρα το Μαϊάμι, είχε ανακοινώσει χθες Δευτέρα πως οι επιβάτες θα αποβιβάζονταν στην Μπανγκόκ τη 13η Φεβρουαρίου (μεθαύριο Πέμπτη) και είχε διαβεβαιώσει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το ενδεχόμενο κάποιος από τους επιβαίνοντες να είναι φορέας του 2019-nCoV.

«Εξέδωσα διαταγές. Το αίτημα χορήγησης άδειας αποβίβασης απορρίπτεται», τόνισε ο υπουργός Υγείας μέσω Facebook.

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί στην Κίνα


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας οι νεκροί στη κινεζική επικράτεια από τον νέο κορωνοϊό ξεπέρασαν ανέρχονται πλέον σε 1.016, ενώ από την άλλη αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τους γιατρούς των νοσοκομείων της Ουχάν.

Πηγή: iefimerida.gr

Κορωναϊός: Συναγερμός! Νέα ύποπτα κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο!

Συναγερμός σήμανε για ακόμα μια φορά με τον Κορωναϊό! Νέα ύποπτα κρούσματα εντοπίστηκαν σε κρουαζιερόπλοιο Νιού Τζέρσεϊ! Τι λένε ωστόσο οι νέες πληροφορίες για τις πιθανότητες του ιού;

Περίπου 24 επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας Carribean το οποίο έχει ελλιμενιστεί στο Νιού Τζέρσι, ελέγχονται ως ύποπτα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και οι τέσσερις από αυτούς στάλθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπαγιόν.

Ο Τζίμι Ντέιβις, δήμαρχος μιας πόλης που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από τη Νέα Υόρκη, εξήγησε ότι η νοσηλεία των τεσσάρων αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους και ότι τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) άφησαν να εννοηθεί ότι η δεν υφίσταται σοβαρή απειλή.

«Ενημερώθηκα ότι τα CDC θεωρούν το συμβάν αυτό ‘Κάτω του χαμηλού κινδύνου’» ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Facebook.

Στην Πολιτεία του Νιου Τζέρσι δεν έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού μέχρι στιγμής. Στις ΗΠΑ έχουν αναφερθεί συνολικά 12 κρούσματα, εκ των οποίων κανένα δεν ήταν θανατηφόρο. Τα CDC εκτιμούν ότι ο κίνδυνος εκτεταμένης διάδοσης του ιού στις ΗΠΑ παραμένει πολύ χαμηλός.

Είδατε στο μεταξύ τον άντρα που μπήκε σε αεροπλάνο και είπε ότι έχει Κορωναϊό με αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω η πτήση;

Πηγή: protothema.gr