Βαλεντίν: Ραγδαίες εξελίξεις - Πως βρέθηκε στην Γαλλία;

Η χαμένη πτήση και η εμφάνιση προσώπων - κλειδιά

Βαλεντίν: Ραγδαίες εξελίξεις - Πως βρέθηκε στην Γαλλία;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Βαλεντίν! Πως βρέθηκε στην Γαλλία και τι συμβαίνει τελικά με την εμφάνιση της θείας και της οικογένειας της νεαρής; Τι λένε τα νέα στοιχεία για την υπόθεση που συγκλονίζει;

Οι ανακρίβειες και τα ψέμματα του πατέρα Αμπελκά, στις ελληνικές αρχές, και το γεγονός ότι είχε δηλώσει ότι η γυναίκα με την οποία απέκτησε την μικρή Βαλεντίν, έχουν περιπλέξει την υπόθεση.

Την ίδια στιγμή ο ίδιος, ισχυρίζεται ότι είχε προβεί σε ανακρίβειες και δηλώσεις περί ΜΚΟ που τον προσέγγισαν για να δώσει το παιδί, στον φόβο ότι θα έχει νομικές συνέπειες για το παράνομο ταξίδι του κοριτσιού λόγω βασανιστηρίων που είχε υποστεί στις φυλακές του Κονγκό. Πλέον πάντως οι αρχές προσπαθούν να επιβεβαιωθεί και να ταυτοποιηθεί ότι όντως η γυναίκα που εμφανίστηκε είναι η μητέρα της μικρής Βαλεντίν.

Η απόφαση για το ταξίδι της Βαλεντίν


Σύμφωνα με τα όσα έχει ισχυριστεί ο Αμπελκά, το όνειρο για μία καλύτερη ζωή για τον ίδιο και την κόρη του ήταν εκείνο που τον οδήγησε στην απόφαση να στείλει την μικρή Βαλεντίν στην Ευρώπη.

Ο ίδιος φέρεται να είχε ταξιδέψει τον Μάρτιο του 2019 στη Γαλλία όπου συνάντησε μία ξαδέρφη της γυναίκας με την οποία απέκτησε το παιδί. Εξετάζεται ακόμα το ενδεχόμενο, αν αποδειχθεί τελικά ότι η γυναίκα είναι η μητέρα του παιδιού, να πήγε να συναντήσει και την ίδια προκειμένου να σχεδιάσουν τον τρόπο που θα έφευγαν από την Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμπελκά είπε στους αστυνομικούς πως εκμυστηρεύθηκε στην ξαδέρφη της γυναίκας του, Ζανέτ, ότι η ζωή στην Ελλάδα και η ανατροφή της κόρης του ήταν δύσκολη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ζανέτ πρότεινε να πάει το παιδί σε μία από τις θείες του που ζουν στην Ευρώπη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμπελκά είπε στους αστυνομικούς ότι τον Δεκέμβριο αποφάσισε ότι το καλύτερο ήταν η Βαλεντίν να πάει να μείνει με τη Ζανέτ που έχει τρία παιδιά, στη Νορβηγία, και στη συνέχει σε άλλη θεία στο Παρίσι.

Τελικά στις 18 Δεκεμβρίου η Ζανέτ έφθασε στην Αθήνα έχοντας μαζί της το διαβατήριο της μικρής της κόρης που μοιάζει με τη Βαλεντίν.

Το ταξίδι θα γινόταν στις 20 Δεκεμβρίου με προορισμό την Νορβηγία. Τελικά, ο πατέρας, η Βαλεντίν και η Ζανέτ έκαναν μία βόλτα στο Σύνταγμα και στη συνέχεια με λεωφορείο μετέβησαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ζανέτ και Βαλεντίν έχασαν την πτήση


Παρόλα αυτά, τα μεσάνυχτα η Ζανέτ επικοινώνησε με τον Αμπελκά και του είπε ότι έχασαν την πτήση αλλά έκλεισε εισιτήρια για το Παρίσι. Τελικά το απόγευμα της 21ης Δεκεμβρίου, μία μέρα αργότερα, η Ζανέτ τηλεφώνησε και ενημέρωσε ότι με τη Βαλετίν έφτσαν.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο σπίτι της αδερφής της Τζέσικα και σύμφωνα με πληροφορίες δήλωνε στον πατέρα της ότι περνά όμορφα με τα ξαδέρφια της.

Τρεις μέρες αργότερα, ο Αμπελκά πήγε στο αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου και δήλωσε την εξαφάνιση της Βαλεντίν. Σημειώνεται ότι οι αρχές εντόπισαν ένα εισιτήριο που είχε βγάλει ο Αμπελκά για πτήση προς το Παρίσι με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου 2020.


Πηγή: iefimerida.gr

Βαλεντίν: Ραγδαίες οι εξελίξεις με τον πατέρα της - «Το σχέδιο για τη διαφυγή ήταν δικό μου»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την υπόθεση εξαφάνισης της Βαλεντίν. «Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου», δηλώνει ο πατέρας της, μετά τον εντοπισμό της στην Γαλλία.

Σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρια πλημμελήματα. Διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκαν και σε ακόμη έξι εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος τους οι επτά κατηγορούμενοι της υπόθεσης, οδηγήθηκαν ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του πατέρα της 7χρονης ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χωρά από κοινού με τον έναν εκ των υπολοίπων κατηγορουμένων. Επίσης, του ασκήθηκε ποινική δίωξη και για τρία πλημμελήματα και συγκεκριμένα για παράνομη κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, πλαστογραφία και ψευδή καταγγελία στις αρχές. Στους υπόλοιπους έξι συλληφθέντες της υπόθεσης ασκήθηκε δίωξη και για το πλημμέλημα της παράνομης παραχώρησης διαμονής.

Εμφανίστηκε η βιολογική μητέρα της 7χρονος Βαλεντίν.

Τι υποστηρίζει ο ίδιος;

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο πατέρας της 7χρονης υποστήριξε ενώπιον των αρχών πως τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, οπού και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού. Όπως φέρεται να υποστήριξε, αυτή του ζήτησε και κανόνισε την μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία. Ακόμη, φέρεται να ανέφερε πως ο ίδιος συνόδευσε τη μικρή στο αεροδρόμιο. Υποστήριξε ότι το παιδί ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία με συνοδό μια γυναίκα φίλη, φίλης του.

Κατά τους ισχυρισμούς του, η μικρή ταξίδεψε στη Λιόν. Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να μην ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένη διεύθυνση στις αρχές. Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως η σύζυγός του είναι στη ζωή και ότι έμαθε πως είναι ζωντανή τον Μάρτιο του 2019, οπότε και αποφάσισε να μεταβεί στη Γαλλία για να την συναντήσει. «Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι», φέρεται ακόμη να υποστήριξε, επισημαίνοντας πως η κόρη του γεννήθηκε στο Κογκό και πως ήρθε στην Ελλάδα μαζί της μέσω Τουρκίας.

Πηγή: protothema.gr