Εξελίξεις με την μικρή Βαλεντίν! Ποιος τελικά ο ρόλος της μητέρας;

Την Παρασκευή η ομολογία του πατέρα

Εξελίξεις με την μικρή Βαλεντίν! Ποιος τελικά ο ρόλος της μητέρας;

Εξελίξεις με την υπόθεση της μικρής Βαλεντίν και τον ρόλο που έπαιζε τελικά η μητέρα στην εξαφάνιση της ενώ ζούσε στη Γαλλία και δεν ήταν νεκρή.Ο πατέρας της επτάχρονης, όπως είπε, την έστειλε στη Γαλλία και στη συνέχεια, επειδή φοβήθηκε, έστησε όλη αυτή την ιστορία δηλώνοντας την εξαφάνιση της.

Νέα στοιχεία για τη ζωή της μικρής Βαλεντίν στο Σεν Ετιέν της Γαλλίας, έρχονται στην επιφάνεια μετά το ενημερωτικό σημείωμα που έστειλαν στις ελληνικές αρχές οι γαλλικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εικόνα που έχουν οι Γάλλοι αστυνομικοί για τη φερόμενη ως μητέρα της επτάχρονης είναι θετική.Δείτε και πως εμφανίστηκε η βιολογική μητέρα της 7χρονος Βαλεντίν.

Η γυναίκα ζει από το 2015 στη Γαλλία, μιλάει άριστα την γλώσσα, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας είναι καλές και εκτιμούν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος το κοριτσάκι να οδηγηθεί σε κάποιο ίδρυμα της Πρόνοιας.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο, προχωρούν γοργά οι διαδικασίες έτσι ώστε η επτάχρονη να γραφτεί άμεσα σε γαλλικό σχολείο καθώς γνωρίζει την γλώσσα.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών που κατάφεραν να ξεδιαλύνουν την υπόθεση περιμένουν την αυριανή απολογία του Κογκολέζου πατέρα ενώ παράλληλα αναμένεται να ζητήσουν να γίνει εξέταση DNA προκειμένου να αποδειχτεί και επιστημονικά η σχέση του ιδίου και της συντρόφου του με την μικρή Βαλεντίν.

Προβληματισμός για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή την ιστορία της μικρής από το Κογκό, προβληματίζονται και αναζητούν τη φόρμουλα προκειμένου να ξεπεραστούν εμπόδια και αγκυλώσεις για χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και μεταναστών αλλά και περιπτώσεις χωρισμένων οικογενειών έτσι ώστε να μπορέσουν να ενωθούν τα μέλη τους.

Ουσιαστικά, λένε πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτες οι διαδικασίες και περιπτώσεις ανάλογες με αυτές της Βαλεντίν να έχουν αίσιο τέλος.

Ωστόσο όπως διευκρινίζουν το θέμα δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα αλλά προσκρούει και στις διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογραφεί με αφορμή την προσφυγική κρίση σε συνδυασμό με την άρνηση ευρωπαικών χωρών να διευκολύνουν τις διαδικασίες.

Γιατί έστησε ο πατέρας την ιστορία εξαφάνισης της μικρής

Άλλωστε, η Βαλεντίν και ο πατέρας της έφθασαν στην Ελλάδα με τις προσφυγικές ροές και έμεναν για ένα διάστημα στη Μόρια της Λέσβου πριν φθάσουν στην Αθήνα.

Ο πατέρας, όταν διαπίστωσε ότι η σύντροφος του ζει στον Σεν Ετιέν της Γαλλίας την επισκέφθηκε μετά από πρόταση της τον περασμένο Μάρτιο.

Τότε όπως ο ίδιος είπε δεν δέχθηκε την πρόταση της οικογένειας να στείλει το παιδί εκεί όμως όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και σκέφτηκε ότι αυτό θα ήταν καλύτερο για το μέλλον της 7χρονης την έστειλε στην Γαλλία και στη συνέχεια, επειδή φοβήθηκε, έστησε όλη αυτή την ιστορία δηλώνοντας την εξαφάνιση της...

protothema.gr

Βαλεντίν: Ραγδαίες οι εξελίξεις με τον πατέρα της - «Το σχέδιο για τη διαφυγή ήταν δικό μου»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την υπόθεση εξαφάνισης της Βαλεντίν. «Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου», δηλώνει ο πατέρας της, μετά τον εντοπισμό της στην Γαλλία.

Σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρια πλημμελήματα. Διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκαν και σε ακόμη έξι εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος τους οι επτά κατηγορούμενοι της υπόθεσης, οδηγήθηκαν ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του πατέρα της 7χρονης ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χωρά από κοινού με τον έναν εκ των υπολοίπων κατηγορουμένων. Επίσης, του ασκήθηκε ποινική δίωξη και για τρία πλημμελήματα και συγκεκριμένα για παράνομη κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, πλαστογραφία και ψευδή καταγγελία στις αρχές. Στους υπόλοιπους έξι συλληφθέντες της υπόθεσης ασκήθηκε δίωξη και για το πλημμέλημα της παράνομης παραχώρησης διαμονής.

Τι υποστηρίζει ο ίδιος;

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο πατέρας της 7χρονης υποστήριξε ενώπιον των αρχών πως τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, οπού και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού. Όπως φέρεται να υποστήριξε, αυτή του ζήτησε και κανόνισε την μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία. Ακόμη, φέρεται να ανέφερε πως ο ίδιος συνόδευσε τη μικρή στο αεροδρόμιο. Υποστήριξε ότι το παιδί ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία με συνοδό μια γυναίκα φίλη, φίλης του.

Κατά τους ισχυρισμούς του, η μικρή ταξίδεψε στη Λιόν. Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να μην ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένη διεύθυνση στις αρχές. Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως η σύζυγός του είναι στη ζωή και ότι έμαθε πως είναι ζωντανή τον Μάρτιο του 2019, οπότε και αποφάσισε να μεταβεί στη Γαλλία για να την συναντήσει. «Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι», φέρεται ακόμη να υποστήριξε, επισημαίνοντας πως η κόρη του γεννήθηκε στο Κογκό και πως ήρθε στην Ελλάδα μαζί της μέσω Τουρκίας.

Πηγή: protothema.gr