Κορωναϊός: Αγωνία για δύο Έλληνες - Βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο που είναι σε καραντίνα

Τι είπε ο υπουργός Υγείας;

Κορωναϊός: Αγωνία για δύο Έλληνες - Βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο που είναι σε καραντίνα

Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess είναι σε καραντίνα στην Ιαπωνία από τις 3 Φεβρουαρίου εξαιτίας του Κορωναϊού που έχει σπείρει τον τρόμο και τον θάνατο. Μάλιστα μέσα σε αυτό βρίσκονται και δύο Έλληνες. Τι είπε ο υπουργός Υγείας.

Δύο Έλληνες βρίσκονται μέσα στο πλοίο που έχει τεθεί σε καραντίνα εξαιτίας του Κορωναίού με τον Βασίλη Κικίλια να λέει ότι σύντομα θα επαναπατριστούν/ Ειδικότερα ανακοίνωση την Κυριακή το πρωί ότι θα στηθεί επιχείρηση επαναπατρισμού,η οποία θα τεθεί πιθανότατα σε εφαρμογή την επόμενη εβδομάδα.

"Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς" είπε ο μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά. Να πούμε ότι στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν πάνω από 3.700 άτομα και έχουν νοσήσει από τον κορωναϊό 355!

«Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς», τόνισε ακόμα ο κ. Κικίλιας.

"Όποιον συμπατριώτη μας χρειαστεί από τις τέσσερις άκρες του κόσμου θα τον επαναπατρίσουμε, σωστά, δομημένα, οργανωμένα», είπε ακόμα και πρόσθεσε θα αντιμετωπίσουμε τον ιό "με ψυχραιμία και επαγγελματικά και με τις οδηγίες των επιστημόνων, όχι υπό το κράτος του πανικού και της κακής αναμετάδοσης των fake news"

"Θα αντιμετωπίσουμε στη ρίζα της, την αλυσίδα της μετάδοσης. Θα την ανακόψουμε. θα απομονώσουμε το περιστατικό" τόνισε ακόμα.

Να πούμε ότι ο ιός έχει σκοτώσει πάνω από χίλια άτομα ενώ χθες καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη.

Απαγορεύουν την κυκλοφορία σε ολόκληρη την επαρχία - Προσπαθούν να ανακόψουν τον Κορωναϊό

Οι αρχές της επαρχίας Χουμπέι, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας του κορωναϊού, ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή 16 Φεβρουαρίου ότι θα επιβληθεί απαγόρευση για την κυκλοφορία των οχημάτων σε όλη την επαρχία.Πρόκειται για μια προσπάθεια να ανακοπεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού που ε΄χει σκορπίσει τον θάνατο.

Οι Αρχές εξέδωσαν σχετικό έγγραφο βάσει του οποίου θα εξαιρεθούν οχήματα της αστυνομίας, τα ασθενοφόρα, τα οχήματα που μεταφέρουν απαραίτητα είδη ή έχουν να κάνουν με δημόσιες υπηρεσίες. Βάσει πάλι του ίδιου εγγράφου θα γίνονται τακτικοί έλεγχοι για όλους τους κατοίκους που με΄νουν στη συγκεκριμένη επαρχία ενώ οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως άδεια από τις αρχές.