Σεισμός κοντά στο Καρπενήσι

Πόσα Ρίχτερ;

Σεισμός κοντά στο Καρπενήσι

Σεισμός σημειώθηκε κοντά στο Καρπενήσι το απόγευμα της Κυριακής με τον εγκέλαδο να χτυπά, όπως και στη Σαμοθράκη. Πόσα Ρίχτερ ήταν ο σεισμός; Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί αναφορές για ζημιές ή τραυματίες.

Σεισμός κοντά στο Καρπενήσι σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (16/2), με τον εγκέλαδο να χτυπά, όπως και στη Σαμοθράκη.

Η σεισμική δόνηση βρέθηκε στους 2 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και σημειώθηκε στα 26 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Βοιωτίας, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή και ζημιές. Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα σεισμός έγινε και στην Ηλεία φέρνοντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Κάρπαθο

Σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε 27 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καρπάθου την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός έχει εστιακό βάθος 10χλμ. Ο σεισμός σημειώθηκε σύμφωνα με το Γεωδυναμικό στις 18.02 της Παρασκευής.

Στα 4,8 Ρίχτερ η εκτίμηση για την ένταση του σεισμού από το Ευρωμεσογειακό

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ιντιστούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,9 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 2 χλμ κοντά στην Κρήτη. Αντίστοιχα, το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο εντοπίζει το επίκεντρο του σεισμού στην Κάρπαθο στα 39 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού. Λίγα λεπτά αργότερα, το Ινστιτούτο αναθεώρησε την ένταση του σεισμού σε 4,8 Ρίχτερ.

iefimerida.gr

Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα (10/2) σεισμός ταρακούνησε και την Ηλεία.

Μάλιστα σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου κοντά στην Κάρπαθο, σε θαλάσσιο χώρο, σύμφωνα και με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 6,6 χλμ και το επίκεντρό της εντοπίζεται στα 80 χλμ ανατολικά της Καρπάθου. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,4 Ρίχτερ.

Νωρίτερα σεισμός σημειώθηκε και στην Κρήτη. Έγιναν τρεις δονήσεις με την μεγαλύτερη να είναι στα 4,5 Ρίχτερ.