Καιρός (18/2): Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Καιρός (18/2): Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Ο καιρός σήμερα Τρίτη 18 Φεβρουαρίου αναμένεται γενικά αίθριος με τοπικές βροχές ωστόσο να σημειώνονται σε ορισμένες περιοχές της χώρας σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό σήμερα.

Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα σχεδόν σε όλη τη χώρα, καθώς αναμένεται ηλιοφάνεια.
Εξαίρεση θα αποτελεί η νότια νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν νεφώσεις, με ασθενείς βροχές κατά τόπους στα Δωδεκάνησα. Οπως και χθες, η θερμοκρασία αναμένεται να «αγγίξει» τους 20 βαθμούς στα δυτικά, με εξαίρεση την Ηπειρο όπου θα είναι έως και 5 βαθμούς χαμηλότερη η μέγιστη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη το πρωί και τις βραδινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.Για αλλαγή του καιρού από Δευτέρα έκανε λόγο και ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η πρόγνωση του καιρού σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα - Που αναμένεται να βρέξει

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα στη Μακεδονία τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά το πρωί ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Η ορατότητα στη Θεσσαλία τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.