Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σοκ! Νέο κρούσμα ψώρας στη Θεσσαλονίκη - Έκλεισε δημοτικό σχολείο

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό

Σοκ! Νέο κρούσμα ψώρας στη Θεσσαλονίκη - Έκλεισε δημοτικό σχολείο
Ενημέρωση 20.02.2020 14:35
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Νέο κρούσμα ψώρας εμφανίστηκε σε δημοτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη με το περιστατικό να μην είναι το μόνο.

Ειδικότερα κρούσμα ψώρας παρουσιάστηκε και σε σχολείο του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά και τα περιστατικά με μαθητές που εμφανίστηκαν σε σχολεία του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Mε απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας Δήμητρας Ακριτίδου, από σήμερα Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, θα παραμείνει κλειστό το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 40ο Δημοτικό Σχολείο, που βρίσκεται στην οδό Μανουσογιαννάκη 4 και Φιλικής Εταιρείας λόγω ύπαρξης κρούσματος ψώρας.

Με δήλωσή της, η Αντιδήμαρχος Παιδείας τονίζει πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τους γονείς.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι το μόνο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη. Δείτε ποια σχολεία έκλεισαν λόγω ψώρας.

Πηγή: thestival.gr

Έκλεισε σχολείο στην Καλαμάτα λόγω ψώρας - Δύο τα κρούσματα

Συναγερμός σήμανε σε σχολείο της Καλαμάτας όπου βρέθηκαν δύο κρούσματα ψώρας. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για το περιστατικό.

Ειδικότερα δύο κρούσματα ψώρας εντοπίστηκαν σε μαθητές του 13ου Δημοτικού Καλαμάτας, και ο δήμος έκανε απολυμάνσεις το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και τη Δευτέρα.

Μιλώντας στην "Ελευθερία" ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας, Παύλος Κλάδης, επιβεβαίωσε τα δύο περιστατικά, λέγοντάς μας ότι τα παιδιά είναι αδελφάκια - ενώ παρέμβαση είπε ότι έγινε και στο σπίτι της οικογένειας, γιατί συμπτώματα παρουσίασαν και η μητέρα με τη γιαγιά.

Να σημειωθεί ότι οι ενέργειες αυτές έγιναν για την αποφυγή άλλου περιστατικού και όλα αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους, χωρίς να μεταδοθεί ή να εξαπλωθεί η ψώρα, που οφείλεται σε ένα μικροσκοπικό παράσιτο (άκαρι) το οποίο ζει και αναπαράγεται στο ανθρώπινο δέρμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του eleytheriaonline.gr τα παιδιά κόλλησαν ψώρα από το σπίτι τους και όχι από το σχολείο, γι’ αυτό και ο κ. Κλάδης ενημέρωσε ότι ο δήμος μερίμνησε για τη φαρμακευτική αγωγή με ειδικές λοσιόν και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, αλλά και να γίνει σήμερα καθαρισμός και αποπαρασίτωση στην κατοικία τους.

Τα δύο αδελφάκια εντοπίστηκαν και το Δεκέμβριο με ψώρα, χωρίς και τότε να εντοπιστεί κάποιο άλλο κρούσμα στο σχολείο. Και επειδή επανεμφανίστηκε (η εξέταση στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε πως πρόκειται για ψώρα) θα μείνουν για λίγες μέρες μακριά από το σχολείο, ενώ οι απολυμάνσεις έγιναν για προληπτικούς λόγους.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ακόμα ότι τόσο οι υγειονομικές αρχές και η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας ενημέρωσαν καλώντας στο χώρο του σχολείου τους γονείς και εξήγησαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης.

Να πούμε ότι πρόσφατα "ξέσπασε' περιστατικό με ψώρα και σε νοσοκομείο της Αθήνας θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες Αρχές.

Πηγή: eleutheriaonline.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έκτακτο! Ψώρα σε γνωστό νοσοκομείο της Αθήνας!

Θεσσαλονίκη: Σχολεία έκλεισαν λόγω κρουσμάτων ψώρας!

Share