Συγκίνηση στο τρισάγιο στη μνήμη του εύζωνα Θωμά Σπυρίδωνος

Παρευρέθηκε και ο Προκόπης Παυλόπουλος

Συγκίνηση στο τρισάγιο στη μνήμη του εύζωνα Θωμά Σπυρίδωνος

Συγκίνηση προκλήθηκε στο τρισάγιο προς μνήμη του εύζωνα Θωμά Σπυρίδωνος στο κέντρο της Αθήνας. Ακολούθησε η τελετή ονομασίας της αίθουσας των εστιατορίων της Προεδρικής Φρουράς σε αίθουσα Εύζωνα ΘΩΜΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ως ένδειξη τιμής στον εκλιπόντα.

Aπευθυνόμενος στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε: «Αποτίουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε έναν συνάδελφό σας, ο οποίος μαζί σας υπηρέτησε τις αρχές και τις αξίες της Προεδρικής Φρουράς. Αρχές και αξίες, οι οποίες απηχούν το πνεύμα, την ιστορική διαδρομή και την προοπτική του έθνους μας. Έπεσε κατά την άσκηση του καθήκοντος, παρά το γεγονός πως ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει, έγινε. Έτσι ήταν το θέλημα το Θεού».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «εμείς σήμερα, εδώ, έχουμε χρέος να τιμούμε τη μνήμη του, να τιμούμε το παράδειγμά του» και πρόσθεσε: «Όσοι τον γνωρίσατε και τον ζήσατε, κρατήστε τον χαραγμένο στην μνήμη σας. Εκείνοι που δεν τον γνωρίσατε αλλά είστε σήμερα εδώ και εκείνοι που θα έρθουν και θα βλέπουν το όνομά του χαραγμένο σε αυτήν την αίθουσα, ας αναλογίζονται το παράδειγμά του. Γιατί τέτοια παραδείγματα είναι πολύτιμα ιδίως σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνθηκε στους οικείους, τους γονείς, τους λοιπούς συγγενείς του εκλιπόντος που έφυγε από τη ζωή και τόνισε: «Ο πόνος, βεβαίως, είναι αβάσταχτος, το κενό δεν μπορεί ν’ αναπληρωθεί, αλλά να θυμάστε: Η αιωνιότητα των ανθρώπων εξαρτάται από αυτό που αφήνουν πίσω τους και όχι από τα χρόνια που περνούν επί γης. Κατά τούτο ο Σπύρος θα έχει την αιωνιότητα εκείνη, η οποία χαρακτηρίζει τους ανθρώπους με το δικό του ήθος και την δική του πίστη στην πατρίδα. Αιωνία η μνήμη του».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Σπύρος Θωμάς: Ανατριχιάζει το μακροσκελές κείμενο των συγγενών του Εύζωνα που έφυγε από την ζωή!

Συγκλονίζουν με τα λόγια τους οι άνθρωποι της οικογένειας του Εύζωνα Σπύρου Θωμά, που ευχαριστούν δημόσια όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στην απροσδόκητη δοκιμασία τους για τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου τους γιου, που υπηρετούσε ως Εύζωνας στο επίλεκτο σώμα της Προεδρικής Φρουράς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Νιώθοντας την ολόψυχη παρουσία του κόσμου, επωνύμου και ανωνύμου στον απροσδιόριστο σε μέγεθος πόνο μας στο άκουσμα του αιφνιδίου θανάτου του γιου μας, που νοιώσαμε να γίνεται γιός όλων σας δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε ένα μεγάλο εκ βάθους καρδιάς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας Πατρών κ.κ Χρυσόστομο, που χοροστάτησε στην Εξόδιο Ακολουθία και για την συνεχή πραγματική του συμπαράσταση, τις πατρικές νουθεσίες και την αγάπη του. Επίσης τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσνθο και λοιπό ιερό κλήρο για τη συμμετοχή τους στο βαρύ μας πένθος.

Η τιμή που εκφράστηκε στο ΣΠΥΡΟ ΜΑΣ από τον Κκ ΠΡΟΕΔΡΟ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με την ταυτόχρονη παρουσία του εκπροσώπου του αντιπτεράρχου Πρεζεράκου Γρηγορίου.

Επίσης να ευχαριστήσουμε τον Διοικητή της Προεδρικής Φρουράς, Συνταγματάρχη ΔΗΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΡΟΔΟΛΦΟ, τους αξιωματικούς και ιδιαίτερα τους Εύζωνες που δεν είχαν τη δύναμη να κρύψουν τον πόνο και την συγκίνησή τους.

Ακόμη την Ελληνική Αστυνομία που με την παρουσία της διευκόλυνε σημαντικά το τελετουργικό της εκδημίας του Σπύρου. Ο αβάσταχτος πόνος μας ως οικογένεια, νοιώσαμε ότι έγινε πόνος για όλους τους φίλους του Σπύρου και όλους τους Έλληνες χωρίς γεωγραφικά όρια.

Τα συναισθήματα ΛΥΠΗΣ και ΠΟΝΟΥ του ανθρώπου, ενεργοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Οι προσευχές για καλό κατευόδιο του Σπύρου, μας απαλύνουν και ανακουφίζουν τον πόνο μας.

Να σας θυμίσουμε, ότι μια καταγγελία Εύζωνα για τον θάνατο του Σπύρου: Το «αναπόσπαστο» δημιουργεί κυκλοφορικά προβλήματα!