Κακοκαιρία: "Χαμός" στην Λίμνη Πλαστήρα από την χιονόπτωση

Η "άγρια" κατάσταση συνεχίζεται σε όλη τη χώρα

Κακοκαιρία:

"Χαμός" προκλήθηκε στην Λίμνη Πλαστήρα από την χιονόπτωση και την κακοκαιρία που συνεχίζει να πλήττει όλη τη χώρα. Το σκηνικό του καιρού εκεί που είχε ηρεμήσει άλλαξε απότομα με πολλές βροχοπτώσεις.

Σημαντικά έχει άλλαξει το σκηνικό του καιρού, με τις καταιγίδες να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του και τις θερμοκρασίες να «βλέπουν» αισθητή πτώση.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά της χώρας, με τη Λίμνη Πλαστήρα να υποδέχεται τις πρώτες πυκνές χιονοπτώσεις.

Ισχυρή η χιονόπτωση τόσο στα Χάνια Πηλίου όσο και στην Αγόριανη. Την Παρασκευή αναμένουμε στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά τις πρωινές ώρες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, στα ορεινά χιονοπτώσεις και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, όμως από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Βροχές σε όλη την επικράτεια το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένουμε στα δυτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νοτιοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βορειοανατολικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη ανατολική χώρα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Από το βράδυ στα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Δείτε εντωμεταξύ τι λέει και ο Σάκης Αρναούτογλου για την κακοκαιρία

Πηγή: protothema.gr

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία την Παρασκευή! Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

Έρχεται κακοκαιρία από την Παρασκεύη σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ. Θα φέρει βροχές καταιγίδες αλλά και ισχυρούς ανέμους. Η επερχόμενη κακοκαιρία οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα κινηθεί γρήγορα.

Βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους φέρνει η κακοκαιρία εξπρές που θα επηρέασει τη χώρα μας από το το πρωί της Παρασκευής έως το Σάββατο, σύμφωνα με το meteo.

Η επερχόμενη κακοκαιρία οφείλεται σε ένα βαρομετρικό χαμηλό, το κέντρο του οποίου θα κινηθεί γρήγορα, διασχίζοντας τη χώρα μας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

Ανάλογη θα είναι και η πορεία των φαινομένων (βροχές / καταιγίδες), τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν το πρωί της Παρασκευής 14/02 τα δυτικά και βορειοδυτικά και στην συνέχεια το σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ από την νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο θα περιοριστούν στο Αιγαίο και στα Ανατολικά ηπειρωτικά.
Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ την Παρασκευή και τα 8 με 9 μποφόρ το Σάββατο, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ασθενέστεροι κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται η κίνηση του χαμηλού, ο υετός και η ταχύτητα και διεύθυνση του ανέμου κατά το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο.