Κορωναϊός: Βγήκαν τα αποτελέσματα για την υγεία των δύο Ελλήνων του Diamond Princess

Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωναϊός: Βγήκαν τα αποτελέσματα για την υγεία των δύο Ελλήνων του Diamond Princess

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υγεία των δύο Ελλήνων του Diamond Princess, καθώς βγήκαν τα αποτελέσματα! Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες; Έχουν τελικά σχέση με τον Κορωναϊό;

Όπως τονίζει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν στο Τόκιο, μαζί με άλλους Ευρωπαίους πολίτες, σε ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος της ιταλικής Κυβέρνησης και αποβιβάστηκαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη.

Αρνητικά βγήκαν ωστόσο τα δείγματα από τους Έλληνες που επαναπατρίστηκαν αφού κρίθηκε αναγκαίο. Να πούμε ότι την Πέμπτη νέα ενημέρωση για τον κορωναϊό εξέδωσε και ο ΠΟΥ. Τι ανέφερε για τον φονικό ιό και την εξέλιξή του;

Η Αυστραλία απομακρύνει πολίτες που βρίσκονται στο Diamond Princess λόγω του Κορωναϊού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον φονικό ιό Κορωναϊό. Η Αυστραλία πρόκειται να προβεί σε απομάκρυνση περισσότερων από 200 πολιτών της, που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα λόγω του ιού.

Ο Μόρισον εξήγησε ότι οι Αυστραλοί επιβάτες θα απομακρυνθούν από το κρουαζιερόπλοιο – στο οποίο έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 355 κρούσματα του covid-19-- την Τετάρτη και θα παραμείνουν σε καραντίνα για ακόμη 14 ημέρες.

Το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess βρίσκεται σε καραντίνα από τις 3 Φεβρουαρίου οπότε έφτασε στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, αφού ένας επιβάτης του που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό.

«Για τους περισσότερους από 200 Αυστραλούς που θα επιστρέψουν στην Αυστραλία θα απαιτηθεί επιπλέον περίοδος καραντίνας 14 ημερών μόλις επιστρέψουν στο Ντάργουιν», εξήγησε ο Μόρισον.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός πρόσθεσε εξάλλου ότι μαζί με τους Αυστραλούς θα απομακρυνθεί και άγνωστος αριθμός Νεοζηλανδών που βρίσκονται στο ίδιο κρουαζιερόπλοιο. Αυτοί, μετά την άφιξή τους στο Ντάργουιν, θα μεταφερθούν στην Αυστραλία.

Χθες Κυριακή οι ΗΠΑ απομάκρυναν περίπου 400 πολίτες τους από το Diamond Princess, ενώ ο Καναδάς, η Ιταλία, η Νότια Κορέα και το Χονγκ Κονγκ έχουν επίσης ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να απομακρύνουν τους πολίτες τους από το κρουαζιερόπλοιο.

Η Shell της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσε κρούσμα μόλυνσης από τον κορωναϊό σε μία μεγάλη βιομηχανική μονάδα της

Ένας εργολάβος που συνεργάζεται με την Shell στην βιομηχανική της μονάδα Πουλαού Μπακού στην Σιγκαπούρη προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε η εταιρία από την Παρασκευή, καθώς η Σιγκαπούρη κατά τις τελευταίες ημέρες αναφέρει την μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν λίγες ώρες «έσκασε» ύποπτο κρούσμα στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής που διαθέτει η Shell, ενώ όπως είχε γίνει γνωστό προηγούμενα, η εταιρία έστειλε στο σπίτι τους μερικούς υπαλλήλους από τα κεντρικά της γραφεία στα δυτικά της Σιγκαπούρης, μετά τον εντοπισμό ενός άλλου υπαλλήλου που είχε προσβληθεί από τον κορωναϊό.

Πηγή: protothema.gr