Σεισμός στην Κρήτη

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στην Κρήτη

Νέος σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα το επίκεντρο του εντοπίζεται 73 χλμ νοτιανατολικά της Άρβης. Πόσα Ρίχτερ ήταν; Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες.

Μια ακόμα σεισμική δόνηση, ευτυχώς ασθενής εντάσεως σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ιεράπετρα.

Η δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 73 χλμ νοτιανατολικά της Άρβης.Στο μεταξύ ακόμα ένας σεισμός 3,4 Ρίχτερ, είχε "χτυπήσει" στην Ελλάδα!

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Τρεις σεισμοί στην Κρήτη! Σε αναστάτωση οι κάτοικοι!

Τρεις σεισμοί σημειώθηκα στην Κρήτη με διαφορά λίγων λεπτών μεταξύ τους. Σε αναστάτωση ήταν οι κάτοικοι του νησιού από την στιγμή που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αγίου Νικολάου.

Οι σεισμοί που σημειώθηκαν στο νησί ανησύχησαν του κατοίκους του νησιού, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει πολλές σεισμικές δονήσεις σε πολλές πόλης της Ελλάδος.

Στην Κρήτη ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:16 τα ξημερώματα, ο δεύτερος, μεγέθους 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:24 και ο τρίτος και μεγαλύτερος, σημειώθηκε στις 5:11 και ήταν μεγέθους 4,6 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του πρώτου ήταν 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ζάκρου και το επίκεντρο του δεύτερου εντοπίστηκε στο ίδιο ρήγμα, αλλά στα 46 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κάσου, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το επίκεντρο του τρίτου σεισμού ήταν στα 33 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου.

Χθες το βράδυ αρκετές ώρες πριν το σεισμό της Κρήτης κουνήθηκε και ο Μαραθώνας

Έκτακτο "έσκασε" μόλις τώρα, καθώς σεισμός "χτύπησε" στον Μαραθώνα σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο! Πόσο ήταν το επίκεντρο ωστόσο και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για τα Ρίχτερ;

Σερισμική δόνηση 2.2 Ρίχτερ κοντά στον Μαραθώνα σημειώθηκε στις 19.59.

Το επίκεντρο σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου τοποθετείται στα 8 χλμ Δυτικά - Βορειοδυτικά της Ραφήνας και το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χλμ.

Στο μεταξύ ακόμα ένας σεισμός 3,4 Ρίχτερ, "χτύπησε" νωρίτερα και την Ελλάδα!