Και έκτος νεκρός από τον Κορωναϊό στην Ιταλία - Μια γυναίκα με καρκίνο

Ανεβαίνει επικίνδυνα ο αριθμός!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Και έκτος νεκρός από τον Κορωναϊό στην Ιταλία - Μια γυναίκα με καρκίνο

Και έκτο θύμα του κορωναϊου στην Ιταλία. Συγκεκριμένα μια γυναίκα που είχε καρκίνο και επιβεβαρυμένη κλινική εικόνα. Αυξάνεται ραγδιαία ο αριθμός με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην γειτονική χώρα.

Πρόκειται για μία γυναίκα στην πόλη Κρέμα, που βρέθηκε θετική στο τεστ του ιού, και πέθανε στο νοσοκομείο της Μπρέσια, όπου μεταφέρθηκε την Κυριακή. Επρόκειτο για ασθενή με καρκίνο, με επιβαρυμένη ήδη κλινική εικόνα.

Τα κρούσματα του κορωνοίού στην Ιταλία είναι πλέον 224, από τα οποία περισσότερα από 180 μόνο στη Λομβαρδία.

Αργότερα αναμένεται νέα ενημέρωση από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, που είναι σε διαρκή συνεργασία με την κυβέρνηση της Ρώμης.

Σε 11 πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, οι 10 στην περιοχή Lombardy και η μία στο γειτονικό Veneto, με 50.000 άνθρωποι είναι σε καραντίνα από την Παρασκευή το βράδυ, με την αστυνομία να περιπολεί στους δρόμους και πρόστιμα να επιβάλλονται σε όσους παραβιάζουν τον περιορισμό.Εντωμεταξύ δείτε και τα αποτελέσματα για την υγεία των δύο Ελλήνων του Diamond Princess

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι τα περιστατικά μπορεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Στο μεταξύ, η ιταλική νότια περιφέρεια Μπαζιλικάτα, κοντά στο Μπάρι, αποφάσισε να βάζει σε καραντίνα όσους πολίτες φθάνουν από τη Λομβαρδία και το Βένετο.

Επίσης ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα όρισε ως ειδικό σύμβουλο για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ρομπέρτο Ριτσιάρντι.

protothema.gr

Κορωναϊός: Συναγερμός - Σε καραντίνα λεωφορείο στην Ιταλία

Συναγερμός σήμανε στην Ιταλία έπειτα από ύποπτο κρούσμα για Κορωναϊό. Σε καραντίνα βρίσκεται αυτή τη στιγμή λεωφορείο στην πόλη Λιόν, με άμεση παρέμβαση της αστυνομίας. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Οι γαλλικές αρχές απέκλεισαν στον σταθμό λεωφορείων της Περάς στην Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, ένα λεωφορείο που προερχόταν από το Μιλάνο, λόγω υποψίας για την παρουσία κρούσματος του νέου κοροναϊού μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό.

Η αστυνομία επιφορτίστηκε με την δημιουργία περιμέτρου ασφαλείας γύρω από το λεωφορείο, οι επιβαίνοντες στο οποίο τέθηκαν σε περιορισμό, δήλωσε εκπρόσωπος της νομαρχιακής Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με την περιφερειακή υπηρεσία υγείας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο πληροφόρησης LyonMag, ένας από τους οδηγούς του λεωφορείου, ιταλικής υπηκοότητας, παρουσίασε ισχυρό βήχα και απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Το λεωφορείο αναχώρησε από το Μιλάνο και έκανε στάση στο Τορίνο και την Γκρενόμπλ προτού φτάσει στην Λιόν, διευκρίνισε στο AFP εκπρόσωπος της εταιρείας.