Συναγερμός στην Πάτρα με ύποπτο κρούσμα Κορωναϊού

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός στην Πάτρα με ύποπτο κρούσμα Κορωναϊού

Συναγερμός σήμανε στην Πάτρα, καθώς «έσκασε» ένα ύποπτο κρούσμα Κορωναϊού. Τις τελευταίες ώρες επικρατεί πανικό με τον φονικό ιό και οι εξελίξεις δεν έχουν τέλος. Αναστατωμένοι είναι οι πολίτες στην Ελλάδα, καθώς μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα στην Ευρώπη υπάρχει φόβος να έρθει και στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες με το patrastimes.gr, ένας 40χρονος το απόγευμα της Δευτέρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου ένας 40χρονος και διερευνάται ως ύποπτο κρούσμα φονικού ιού που έχει «πάρει» την ζωή πολλών ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκε σε τεστ γρίπης που βρέθηκε θετικό, ωστόσο αναμένεται να τεθεί σε 48ωρη καραντίνα προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να πάσχει από τον κορωναϊό. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ανέφερε ότι γίνεται διαχείριση ενός περιστατικού, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Και έκτο θύμα του κορωναϊου στην Ιταλία. Συγκεκριμένα μια γυναίκα που είχε καρκίνο και επιβεβαρυμένη κλινική εικόνα. Αυξάνεται ραγδιαία ο αριθμός με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην γειτονική χώρα.

Η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία για την επιστροφή Ελλήνων μαθητών λόγω Κορωναϊού

«Οι ιταλικές αρχές έχουν λάβει προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του CoVID-19, κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως το κλείσιμο σχολείων για την τρέχουσα εβδομάδα, η αναβολή ορισμένων εκδηλώσεων του Καρναβαλιού, καθώς η αναβολή των προγραμματισμένων για το επόμενο διάστημα σχολικών εκδρομών ιταλικών σχολείων, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Για προληπτικούς επίσης λόγους, οι ελληνικές αρχές στην Ιταλία μεριμνούν σε συνεργασία με τους διευθυντές των Λυκείων που βρίσκονται στη χώρα για την ομαλή η επιστροφή τους στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει λόγος αυξημένης ανησυχίας, πολλώ μάλλον πανικού.

Οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ιταλία, καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων ιταλικών αρχών. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ιταλία, θα πρέπει να απευθύνονται στην πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερώνονται για τις συνθήκες που επικρατούν στον τόπο προορισμού τους».