Κορωναϊός: Εξελίξεις με το ύποπτο κρούσμα στην Πάτρα - Τι συνέβη;

Οι τελευταίες πληροφορίες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωναϊός: Εξελίξεις με το ύποπτο κρούσμα στην Πάτρα - Τι συνέβη;

Εξελίξεις ήρθα στην δημοσιότητα μετά την είδηση πως σήμανε συναγερμός στην Πάτρα με ύποπτο κρούσμα του φονικού Κορωναϊού. Τι συνέβη με τον 40χρονου που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου με σκοπό να τον εξετάσουν;

Σε ειδικό θάλαμο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου νοσηλεύεται μετά την παρουσίαση συμπτωμάτων της γρίπης, μετά την επιστροφή του από την Γερμανία, μέσω Ιταλίας. Το τεστ για τη γρίπη ωστόσο, στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έφθασε στην Πάτρα με πλοίο και ζήτησε αρχικά ιατρική βοήθεια σε ιδιωτική μονάδα και από εκεί μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, που είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωναϊό.

Δείγματα του άνδρα έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ και αύριο αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα.

Συναγερμός έχει σημάνει από πολύ νωρίς στην Ελλάδα για τον Κορωναϊό. Κυβέρνηση βρίσκεται σε επιφυλακή και θα σημειωθούν έκτακτες συσκέψεις και μέτρα για την αντιμετώπιση του. Σε τι κινήσεις θα προβεί;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και στην Ιταλία

Συναγερμός σήμανε στην Ιταλία έπειτα από ύποπτο κρούσμα για Κορωναϊό. Σε καραντίνα βρίσκεται αυτή τη στιγμή λεωφορείο στην πόλη Λιόν, με άμεση παρέμβαση της αστυνομίας. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Οι γαλλικές αρχές απέκλεισαν στον σταθμό λεωφορείων της Περάς στην Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, ένα λεωφορείο που προερχόταν από το Μιλάνο, λόγω υποψίας για την παρουσία κρούσματος του νέου κορωναϊού μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό.

Η αστυνομία επιφορτίστηκε με την δημιουργία περιμέτρου ασφαλείας γύρω από το λεωφορείο, οι επιβαίνοντες στο οποίο τέθηκαν σε περιορισμό, δήλωσε εκπρόσωπος της νομαρχιακής Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία με την περιφερειακή υπηρεσία υγείας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο πληροφόρησης LyonMag, ένας από τους οδηγούς του λεωφορείου, ιταλικής υπηκοότητας, παρουσίασε ισχυρό βήχα και απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Το λεωφορείο αναχώρησε από το Μιλάνο και έκανε στάση στο Τορίνο και την Γκρενόμπλ προτού φτάσει στην Λιόν, διευκρίνισε στο AFP εκπρόσωπος της εταιρείας.