Κορωναϊός: Δύο άνδρες με ύποπτα συμπτώματα νοσηλεύονται σε «Σωτηρία» και «Αττικόν»

Αναμένονται τα αποτελέσματα τους!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωναϊός: Δύο άνδρες με ύποπτα συμπτώματα νοσηλεύονται σε «Σωτηρία» και «Αττικόν»

Συναγερμός σε «Σωτηρία» και «Αττικόν», καθώς νοσηλεύονται δυο άνδρες με ύποπτα συμπτώματα Κορωναϊού. Από ώρα σε ώρα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους για να δουν αν είναι θετικοί ή όχι στον ιο.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΪ, ο άνδρας νοσηλεύεται σε συνθήκες απομόνωσης στο νοσοκομείο, ενώ δείγμα του ασθενούς έχει σταλεί για έλεγχο με τα αποτελέσματα να αναμένονται μετά τις 7 το απόγευμα.

Στο «Αττικό» δεύτερος άνδρας με συμπτώματα που «δείχνουν» κορωνοϊό

Πάντως, η περίπτωση προς το παρόν κρίνεται χαμηλής επικινδυνότητας. Σημειώνεται ότι το Σωτηρία είναι ένα από τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα, πληροφορίες θέλουν άνδρα να μεταφέρεται από το σπίτι του στον Πειραιά στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν».

Συνάντηση με αντικείμενο το νέο κορωνοϊό είχε νωρίτερα στη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με τους Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη. Δείτε εδώ και σε ποια άλλη Ευρωπαϊκή "χτύπησε" ο Κορωναϊός

Ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε την προηγούμενη πολιτική ηγεσία για τις εξελίξεις αναφορικά με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του νέου κορωνοϊού, όπως διαμορφώνονται και στη γειτονική μας Ιταλία, αλλά και για τις ενέργειες που έχουν γίνει αναφορικά με την επιχειρησιακή ετοιμότητα του υγειονομικού συστήματος της χώρας. Κοινός τόπος ήταν πως «πρέπει να ακούμε και να εμπιστευόμαστε τους ειδικούς επιστήμονες» και πως «χρειάζεται ψυχραιμία και υπεύθυνη ενημέρωση».

Οι γυναίκες πιο καλά «εξοπλισμένες» απέναντι στον κορωνοϊό

Βάσει της εκτενέστερης μέχρι στιγμής ανάλυσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού που έδωσε προ ημερών στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Μετάδοσης Ασθενειών της Κίνας προκύπτει ότι μολονότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν μολυνθεί σε περίπου ίδιους αριθμούς, το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των ανδρών ήταν σημαντικά υψηλότερο (2,8%) έναντι των γυναικών (1,7%). Που οφείλεται αυτό;

Απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα επιχείρησαν να δώσουν οι New York Times. Για τους περισσότερους από εμάς το εύρημα αυτό προκαλεί έκπληξη, όχι όμως και στους ειδικούς. «Έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο σε πολλές ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού», είπε η ερευνήτρια Σάμπρα Κλάιν, που μελετά μεταξύ άλλων τις διαφορετικές αντιδράσεις των φύλων στις λοιμώξεις από ιούς.

Οι γυναίκες είναι καλύτερα εξοπλισμένες για την αντιμετώπιση των ιών, λέει. Ακόμη και η απάντηση του ανοσοποιητικού τους συστήματος μετά από εμβολιασμούς είναι πιο ενισχυμένη σε σύγκριση με τους άνδρες. Και το ίδιο ισχύει και για τη λεγόμενη «μνήμη του ανοσοποιητικού», που προστατεύει το σώμα, όταν έχει ξεπεράσει μια λοίμωξη, από μια νέα μόλυνση από τον ίδιο ιό.

iefimerida.gr

Συναγερμός στην Πάτρα με ύποπτο κρούσμα Κορωναϊού

Συναγερμός σήμανε στην Πάτρα, καθώς «έσκασε» ένα ύποπτο κρούσμα Κορωναϊού. Τις τελευταίες ώρες επικρατεί πανικό με τον φονικό ιό και οι εξελίξεις δεν έχουν τέλος. Αναστατωμένοι είναι οι πολίτες στην Ελλάδα, καθώς μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα στην Ευρώπη υπάρχει φόβος να έρθει και στην χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες με το patrastimes.gr, ένας 40χρονος το απόγευμα της Δευτέρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου ένας 40χρονος και διερευνάται ως ύποπτο κρούσμα φονικού ιού που έχει «πάρει» την ζωή πολλών ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, υποβλήθηκε σε τεστ γρίπης που βρέθηκε θετικό, ωστόσο αναμένεται να τεθεί σε 48ωρη καραντίνα προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο να πάσχει από τον κορωναϊό. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ανέφερε ότι γίνεται διαχείριση ενός περιστατικού, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Και έκτο θύμα του κορωναϊου στην Ιταλία. Συγκεκριμένα μια γυναίκα που είχε καρκίνο και επιβεβαρυμένη κλινική εικόνα. Αυξάνεται ραγδιαία ο αριθμός με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην γειτονική χώρα.