Κορωναϊός: Βρέθηκε θετικό κρούσμα και στην Ρουμανία!

Πρόκειται για έναν άνδρα που επέστρεψε πριν από τρεις εβδομάδες από την Ιταλία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωναϊός: Βρέθηκε θετικό κρούσμα και στην Ρουμανία!

Συνεχίζεται η εξάπλωση του Κορωναϊού, καθώς βρέθηκε θετικό κρούσμα και στην Ρουμανία.Πρόκειται για έναν άνδρα που επέστρεψε πριν από τρεις εβδομάδες από ταξίδι που είχε κάνει στην Ιταλία, που ο ιός είναι σε έξαρση.

Η Ρουμανία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού.

Πρόκειται για έναν άνδρα που επέστρεψε πριν από τρεις εβδομάδες από την Ιταλία, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Realitatea Plus, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές. Δείτε εδώ και τον αριθμό των νεκρών από τον Κορωναϊό στην Ιταλία που αυξάνεται διαρκώς

Σύμφωνα με το Realitatea, ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο Matei Bals του Βουκουρεστίου. Αξιωματούχοι στο νοσοκομείο δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμοι να σχολιάσουν την κατάσταση.

Νωρίτερα την Τρίτη, επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Αυστρία, Κροατία, Ελβετία, καθώς και στην ηπειρωτική Ισπανία (Καταλονία), ενώ συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία.

protothema.gr

Πριν βρεθεί θετικό κρούσμα του Κορωναϊού στην Ρουμανία επιβεβαιώθηκε ένα και στην Ελβετία

Ο Κορωναϊός έφτασε και στην Ελβετία, καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα. Στη γειτονική Ιταλία έχουν σημειωθεί 7 θάνατοι κι έχουν επιβεβαιωθεί 288 κρούσματα. Ποιο το προφίλ του ασθενή;

Η Ελβετία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορωναϊού στη χώρα, όπως έγινε γνωστό από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας.

Οι αρχές θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στις 18.00 ώρα Ελλάδας σχετικά με το θέμα. Δείτε εδώ και ποιος αναπληρωτής υγείας βρέθηκε θετικός στον κορωναϊο

Νωρίτερα, Αυστρία και Κροατία ανακοίνωσαν τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ στη γειτονική της Ελβετίας, Ιταλία, έχουν σημειωθεί 7 θάνατοι ασθενών κι έχουν επιβεβαιωθεί 288 κρούσματα.

protothema.gr

Κορωναϊός: Συναγερμός στην Βαγδάτη - Πρώτο κρούσμα στο Ιράκ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον Κορωναϊό, μιας και σήμανε συναγερμός στην Βαγδάτη! Τρόμος έχει σκορπίσει σε όλο τον κόσμο με το πρώτο κρούσμα στο Ιράκ να ανακοινώνεται επίσημα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), το κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε στην πόλη Νατζάφ, η οποία βρίσκεται περίπου 160 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης και αριθμοί περί τους 700.000 κατοίκους.

Αναφορικά με το κρούσμα κορωνοϊού, το υπουργείο Υγείας του Ιράκ επισημαίνει ότι ο ασθενής είναι Ιρανός, φοιτητής Θεολογίας, ο οποίος εισήλθε στο Ιράκ προτού η κυβέρνηση κλείσει τα σύνορα με το Ιράν. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ιρανικό πρακτορείο στην πόλη Κομ έχασαν τις ζωές τους 50 άνθρωποι λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τη Jerusalem Post, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στο Ιράν, η ιρακινή κυβέρνηση αποφάσισε να «σφραγίσει» τα σύνορα, επιτρέποντας την είσοδο μόνο των Ιρακινών πολιτών. Να πούμε ότι την Πέμπτη νέα ενημέρωση για τον κορωναϊό εξέδωσε και ο ΠΟΥ. Τι ανέφερε για τον φονικό ιό και την εξέλιξή του;

Πηγή: iefimerida.gr