Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωναϊός: Απολυμαίνεται το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης - Τι είχε κάνει η 38χρονη εκεί;

«Δεν είμαστε σε καραντίνα» λέει ο δήμαρχος

Κορωναϊός: Απολυμαίνεται το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης - Τι είχε κάνει η 38χρονη εκεί;
Ενημέρωση 26.02.2020 21:25

Απολυμαίνεται και το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας του Κορωναϊού, καθώς όπως έγινε γνωστό το είχε επισκεφτεί η 38χρονη. Τι είχε κάνει όμως εκεί και ποια η απάντηση του δήμαρχου της πόλης;

Ειδικά συνεργεία προχωρούν εδώ και λίγη ώρα στην απολύμανση χώρων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται, η 38χρονη γυναίκα η οποία είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, μετά την επιστροφή από το ταξίδι της στο Μιλάνο, την Κυριακή, πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου συνομίλησε με αρκετά άτομα, ακόμα και με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. Δείτε εδώ και σε ποια άλλη χώρα εντός Ευρώπης βρέθηκε το πρώτο κρούσμα

Άντρες με ειδικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει στολή και μάσκα ψέκασαν πριν από λίγο με απολυμαντικό υλικό χωρούς πού βρίσκονται στο δημαρχείο και συγκεκριμένα στις οικονομικές υπηρεσίες.
Η διαδικασία είναι άγνωστο αν θα ολοκληρωθεί σήμερα σε όλες τις εγκαταστάσεις του κτιρίου.

Δεν είμαστε σε καμία καραντίνα λέει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Δηλώσεις για τα μέτρα που παίρνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού έκανε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επισημαίνοντας ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για πανικό.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε πως πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη την οποία είχε με αντιδημάρχους του προκειμένου να αποφασίσουν για τα πρώτα μέτρα που θα εφαρμοστούν για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού.

Όπως είπε ήδη ξεκίνησε η απολύμανση των χώρων του Δημαρχείου και αύριο θα συνεχιστεί στις υπόλοιπες υπηρεσίες ενώ τόνισε ότι ο δήμος θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και μόνο κάποιες προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα αναβληθούν για προληπτικούς λόγους.

«Ως Δήμος είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να συνδράμομε στο έργο του αρμόδιου υπουργείου, όποτε, όπου και αν μας ζητηθεί. Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να είναι απολύτως υπεύθυνοι και να γίνεται από τους αρμόδιους φορείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

protothema.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Ύποπτο κρούσμα και στο "Λαϊκό"

38χρονη Ελληνίδα η πρώτη που πάσχει από κορωνοϊό - Αυτή είναι η περιοχή της Ελλάδας που μολύνθηκε πρώτη από τον ιό

Share