Κορωνοϊός - Ελλάδα: Πως θα φορέσετε σωστά τις μάσκες σας

Νέες οδηγίες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός - Ελλάδα: Πως θα φορέσετε σωστά τις μάσκες σας

Νέες οδηγίες ήρθαν στο φως για τον κορωνοϊό, και τον τρόπο που θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τους εαυτούς μας πιο ασφαλής στην Ελλάδα. Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να προσέξετε, και πως θα φορέσετε σωστά τις μάσκες σας.

Στη Σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια, συμμετείχαν εκτός του υπουργού Υγείας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, όπως και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζκώστας, αλλά και οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρης Τσαλικάκης και Παναγιώτης Μπογιατζίδης, όπου μίλησαν για τα νέα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα.

Ποιοι πρέπει να φοράνε μάσκα

  • Όσοι έχουν συμπτώματα κρυολογήματος και χρειάζεται να επισκεφτούν Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ.
  • Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που υποδέχεται ασθενείς με συνάχι ή συμπτώματα γρίπης.

Ποιοι δεν πρέπει να φοράνε μάσκα

Οι υγιείς δεν πρέπει να φορούν μάσκα, τονίζουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό από χθες, έχει απολυμανθεί και το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, από το οποίο πέρασε η γυναίκα που πάσχει από τον θανατηφόρο ιό. Δεν θα πιστέψετε τι έκανε εκεί.

Αυτά είναι τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε μάσκες για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Μεγάλη προσοχή! Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα του κορονοϊόυ που πρέπει να προσέξετε! Πως μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο;

Παγκόσμια ανησυχία έχει προκαλέσει η επιδημία πνευμονίας που προκαλεί o νέος κοροναϊός με τις υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης Βουχάν της κεντρικής Κίνας να ανακοινώνουν πως ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας πνευμονίας αυξήθηκε και άλλο.

Αρκετοί ασθενείς παρουσιάζουν επίσης γαστρεντερολογικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της διάρροιας, καθώς και νεφρική ανεπάρκεια. Ορισμένοι πάντως ασθενείς έχουν απλώς εκδηλώσει μια ήπιας μορφής αναπνευστική λοίμωξη.

Πώς μεταδίδεται;

Μέσω του αέρα από άτομο που έχει προσβληθεί (σταγονίδια βήχα ή φτερνίσματος) ή μολυσμένων επιφανειών (τις οποίες αγγίζουμε και στη συνέχεια βάζουμε τα χέρια μας στο στόμα ή στη μύτη, εισάγοντας τον ιό στον οργανισμό μας). Πάντως, το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (CDC) διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν το σενάριο μετάδοσης του κοροναϊού μέσω εισαγόμενων προϊόντων ή δεμάτων, λόγω του περιορισμένου χρόνου επιβίωσης των κοροναϊών σε επιφάνειες (μερικές ώρες).