Έκτακτο: Τριπλός σεισμός στην Ελλάδα

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο: Τριπλός σεισμός στην Ελλάδα

Όχι ένας αλλά τρεις σεισμοί έγιναν στη χώρα μας μέσα σε μόλις ένα λεπτό! Που χτύπησε ο Εγκέλαδος και πόσα Ρίχτερ ήταν οι δονήσεις;

Μόλις μέσα σε ένα λεπτό τρεις σεισμοί καταγράφηκαν στην Ελλάδα με τις δονήσεις να σημειώνονταςι σε Αιγαίο, Ιόνιο αλλά και στη Δυτική Ηπειρωτική Ελλάδα. Μάλιστα σεισμικό μπαράζ είχαμε και χθες Τετάρτη (26/2).

Ειδικότερα ο πρώτος σεισμός έγινε στις 9:53 το πρωί της Πέμπτης 927/2) κοντά στο Αργοστόλι και ήταν έντασης 2.1 Ρίχτερ.Η δόνηση υπολογίζεται στα στα 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς ενώ το εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 9:54, σημειώθηκαν άλλοι δύο σεισμοί. Ο πρώτος ήταν στα 3 ρίχτερ στα 42 χιλιόμετρα από τη Ρόδο, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα, και ο δεύτερος στην Αμφιλοχία, στα μόλις 3 χιλιόμετρα από την πόλη, καταγραφείς στα 2.2 ρίχτερ. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15 χιλιόμετρα.

Να πούμε ότι προχθές σεισμός έγινε και στην Γαύδο. Δείτε πόσα Ρίχτερ ήταν.

Μια μέρα πριν τον τριπλό σεισμό, που ταρακούνησε την Ελλάδα, είχε γίνει ισχυρή δόνηση στην Κάρπαθο

Να σημειωθεί ότι χθες Τετάρτη (26/2) σημειώθηκε ισχυρός σεισμός στην Κάρπαθο. Ειδικότερα η δόνηση ήταν 4,3 βαθμών και έγινε στο θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά από την Κάρπαθο και νότια από την Ρόδο. Μάλιστα ακολούθησαν και άλλες δονήσεις.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίστηκε περίπου 85 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του νησιού, το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.​ Νωρίτερα «χτύπησε» σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίο έφερε και εκείνος αναστάτωση. Ακολούθησε δε δόνηση 3,7 Ρίχτερ κοντά στο ίδιο επίκεντρο.