Κορωνοϊός: Ειδικός χώρος στην Βουλή για εξέταση

Δρακόντια μέτρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Ειδικός χώρος στην Βουλή για εξέταση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό, μιας και δημιουργήθηκε και ειδικός χώρος στην Βουλή για εξέταση! Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες για το τρίτο κρούσμα στην Αθήνα και ποια τα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας;

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί γίνεται ενημέρωση στους υπαλλήλους αλλά και στα κόμματα από υπηρεσιακούς παράγοντες που έχουν ενημερωθεί ήδη καταλλήλως από το υπουργείο Υγείας.

Ακόμη, έχουν απομακρυνθεί από όλες τις τουαλέτες τα στερεά σαπούνια και έχουν αντικατασταθεί με υγρά σαπούνια προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού.

Επίσης, θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος έξω από το κτίριο της Βουλής, κοντά στο φυλάκιο της Βασιλίσσης Σοφίας, προκειμένου εκεί και όχι στο ιατρείο του Κοινοβουλίου να μεταφέρονται για εξέταση όσοι έχουν ύποπτα συμπτώματα που μπορεί να είναι παρόμοια με αυτά του κορωνοϊού. Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις ωστόσο με το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αθήνα! Ποια η ηλικία της γυναίκας και που νοσηλεύεται;

Πηγή: iefimerida.gr

Έπειτα από τον ειδικό χώρο στην Βουλή, δείτε ποια είναι η ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό, μιας και ανακοίνωσαν οι επιστήμονες ποια θα είναι η ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο! "Μαραθώνας" ο αγώνας για την βοήθεια των πολιτών.

Σύμφωνα με τον Άντονι Φαούτσι, διοικητή του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (CDC), η δημιουργία του εμβολίου είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η επιστημονική και ιατρική κοινότητα σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό. Στην «κούρσα» του εμβολίου για τον κορωνοϊό έχουν ήδη μπει δυναμικά Ρώσοι επιστήμονες.

Ερωτηθείς για τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να φτάσουμε σε ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ο Φαούτσι υποστήριξε ότι οι κλινικές δοκιμές πιθανότατα θα ξεκινήσουν μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα.

Ο Φαούτσι σημείωσε στη συνέχεια ότι «υπάρχουν πολλά υποψήφια εμβόλια για τον κορωνοϊό και ένα πρωτότυπο». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι παρόλο που οι επιστήμονες «τρέχουν» σε χρόνους – ρεκόρ, υπάρχουν αναγκαίες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Μετά τις πρώτες κλινικές δοκιμές θα πρέπει να φανεί αν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι ασφαλές, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν δοκιμές σε κάποιες χιλιάδες ατόμων. "Κάθε περίπτωση θα πάρει 6 με 8 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί στην επιδημία του κορωνοϊού σε λιγότερο από 12 με 18 μήνες" (σ.σ. από σήμερα) υπογράμμισε ο διοικητής του CDC.

Ο Φαούτσι προσέθεσε ότι «για τους επόμενους έξι μήνες με έναν χρόνο δεν θα μπορούμε να βασιστούμε στο εμβόλιο σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό». Τα θετικά νέα, ωστόσο, όπως είπε, είναι ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο οι δοκιμές για αντιβιοτικά σκευάσματα που είναι ήδη διαθέσιμα, ώστε να φανεί αν έχουν λειτουργούν για τον κορωνοϊό. Ένα από αυτά είναι το Remdesevir που είχε χρησιμοποιηθεί για τον ιό Έμπολα. Εσείς ακούσατε το τραγούδι που έβγαλαν οι Κινέζοι για να ξορκίσουν τον κορωνοϊό;