Κορωνοϊός: Πέρασε κι από άλλο νοσοκομείο της Αθήνας η 40χρονη

Ψάχνουν συγγενείς και συνεπιβάτες του αεροπλάνου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Πέρασε κι από άλλο νοσοκομείο της Αθήνας η 40χρονη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό και την 40χρονη που από ότι φαίνεται πέρασε και από άλλο νοσοκομείο στην Αθήνα, πριν μεταφερθεί στο Αττικόν. Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες;

Μετά την 38χρονη και το παιδί της στη Θεσσαλονίκη, έχουμε κρούσμα και στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πρόκειται για γυναίκα από το Μαρούσι, η οποία είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία και είναι στη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Η γυναίκα επέστρεψε αεροπορικώς. Αυτή τη στιγμή ψάχνουν όχι μόνο το συγγενικό και φιλικό της περιβάλλον, αλλά και τους συνεπιβάτες της στην πτήση επιστροφής.

Η 40χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αττικόν, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Η 40χρονη διαγνώστηκε σήμερα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο Metropolitan, το οποίο και είχε λάβει αυστηρά μέτρα προκειμένου να αποφύγει τα λάθη που διαπράχθηκαν στο νοσοκομείο της βορείου Ιταλίας όπου ο «ασθενής μηδέν» περιφερόταν επί 36 ώρες χωρίς να του έχει γίνει διάγνωση.

Συγκεκριμένα το θεραπευτήριο Metropolitan έχει κλείσει όλες τις πόρτες εισόδου εκτός από μία για την είσοδο των ασθενών. Οποιοσδήποτε θέλει να μπει στο νοσοκομείο, πριν την είσοδό του, πλένει τα χέρια του στον εξωτερικό χώρο, φορά γάντια και μάσκα.

Το Metropolitan έχει δημιουργήσει στον χώρο του πάρκινγκ, εκτός νοσοκομείου, έναν ειδικό θάλαμο προκειμένου τα ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού να μην εισέρχονται στο νοσοκομείο και να εξετάζονται εκεί. Η 40χρονη που είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα παρουσιάστηκε σήμερα (είχε έρθει στην Ελλάδα από το Μιλάνο το περασμένο Σάββατο) φορώντας γάντια και προστατευτική μάσκα και μεταφέρθηκε αμέσως στον ειδικό θάλαμο εκτός νοσοκομείου.

Της πήραν δείγμα, διεγνώσθη με τον κορωνοϊό και παρέμεινε απομονωμένη στον ειδικό εκτός νοσοκομείου θάλαμο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Αττικόν». Εκτός από τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, εξετάζονται δύο ακόμα περιστατικά, ένα στη Χαλκιδική και ένα στη Λαμία. Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα δύο αυτά κρούσματα θεωρείται ότι έχουν σοβαρή πιθανότητα να είναι θετικά. Δείτε ποια θα είναι η ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει το εμβόλιο για τον θανατηφόρο ιό!

Πηγή: protothema.gr

Δρακόντια είναι τα μέτρα μετά την είδηση πως η 40χρονη πέρασε και από άλλο νοσοκομείο - Ειδικός χώρος στην Βουλή για εξέταση κορωνοϊού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό, μιας και δημιουργήθηκε και ειδικός χώρος στην Βουλή για εξέταση! Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες για το τρίτο κρούσμα στην Αθήνα και ποια τα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας;

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί γίνεται ενημέρωση στους υπαλλήλους αλλά και στα κόμματα από υπηρεσιακούς παράγοντες που έχουν ενημερωθεί ήδη καταλλήλως από το υπουργείο Υγείας.

Ακόμη, έχουν απομακρυνθεί από όλες τις τουαλέτες τα στερεά σαπούνια και έχουν αντικατασταθεί με υγρά σαπούνια προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού.

Επίσης, θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος έξω από το κτίριο της Βουλής, κοντά στο φυλάκιο της Βασιλίσσης Σοφίας, προκειμένου εκεί και όχι στο ιατρείο του Κοινοβουλίου να μεταφέρονται για εξέταση όσοι έχουν ύποπτα συμπτώματα που μπορεί να είναι παρόμοια με αυτά του κορωνοϊού. Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις ωστόσο με το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Αθήνα! Ποια η ηλικία της γυναίκας και που νοσηλεύεται;

Πηγή: iefimerida.gr