Θερίζει ο Κορωνοϊός: Γυναίκα βρέθηκε για δεύτερη φορά να νοσεί - Σε ποια χώρα

Παγκόσμιος συναγερμός!

Θερίζει ο Κορωνοϊός: Γυναίκα βρέθηκε για δεύτερη φορά να νοσεί - Σε ποια χώρα

Θερίζει κυριολεκτικά ο Κορωνοϊός και μάλιστα μια γυναίκα βρέθηκε για δεύτερη φορά να νοσεί! Διαβάστε σε ποια χώρα έγινε το κρούσμα για δεύτερη φορά, αν και η γυναίκα είχε θεωρητικά θεραπευτεί. Το υπουργείο Υγείας της χώρας μάλιστα, επιβεβαίωσε χθες την είδηση ότι η γυναίκα αυτή προσβλήθηκε ξανά από τον covid-19, αφού πήρε εξιτήριο!

Πιο συγκεκριμένα, μια τουριστική οδηγός βρέθηκε θετική στον νέο κορωνοϊό για δεύτερη φορά, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η κυβέρνηση της επαρχίας Οσάκα, πρόκειται για τον πρώτο άνθρωπο στη χώρα στον οποίο συμβαίνει αυτό.

Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιαπωνία ανέρχεται σε 186, σε σχέση με 170 χθες.

Αν και πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους περιστατικό στην Ιαπωνία, μολύνσεις ατόμων για δεύτερη φορά από τον νέο κορωνοϊό έχουν καταγραφεί στην Κίνα.

«Μόλις κάποιος μολυνθεί από την ασθένεια, ενδέχεται ο ιός να παραμένει εν υπνώσει στον οργανισμό του και με σχεδόν ανύπαρκτα συμπτώματα, αν όμως βρει τον δρόμο προς τους πνεύμονες, τότε ενδέχεται να επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του», δήλωσε ο Φίλιπ Τιέρνο καθηγητής Μικροβιολογίας και Παθολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλά δεν είναι γνωστά για τον νέο κοροναϊό. «Δεν είμαι βέβαιος ότι δεν είναι διφασική (νόσος), όπως ο άνθρακας», πρόσθεσε, κάτι που σημαίνει ότι, αφού η ασθένεια φαίνεται να υποχωρεί, επανέρχεται. Να θυμίσουμε ότι ο ιός έχει έρθει και στην χώρα μας και διαβάστε εδώ το τελευταίο ρεπορτάζ - Με 49 άτομα ήρθε σε επαφή ο γιος της 38χρονης με κορωνοϊό στην Θεσσαλονίκη

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Κορωνοϊό που θερίζει σιγά σιγά και την δική μας χώρα

Οι πρώτες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ιό που έφτασε στην Ελλάδα αναφέρουν πως δεν τίθεται ζήτημα τροφοδοσίας σε κανένα αγαθό, Τι θα συμβεί με τον κορωνοϊό;

Στην κρίση με τον κορωνοϊό μετά την ανακοίνωση για τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, ένα στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το σχέδιο του αρμόδιου υπουργείου το οποίο έχουμε εγκρίνει εκδηλώθηκαν ήδη κρούσματα τα οποία αντιμετωπίζονται». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, «πόσο σημαντικό είναι να ακολουθούμε οδηγίες γιατρών» προσθέτοντας ότι «η καμπάνια της κυβέρνησης συνεχίζεται».

Όπως επισήμανε «ο πιο μεγάλος αντίπαλος είναι πάντα ο πανικός. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μετά για να αποτρέψουμε την περαιτέρω διάδοση του ιού. Θα πατάξουμε όποια φαινόμενα κερδοσκοπίας».

Η αναφορά στον κορωνοϊό από την είσηγηση του πρωθυπουργού έχει ως εξής

"Σε ό,τι αφορά την προστασία της Δημόσιας Υγείας, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το σχέδιο του αρμόδιου Υπουργείου, το οποίο έχουμε εγκρίνει. Εκδηλώθηκαν, όπως ξέρετε, ήδη δύο κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία αντιμετωπίζονται, και ένα τρίτο κρούσμα το οποίο μόλις ανακοινώθηκε στην Αθήνα. Συνεχίζουν να εξετάζονται και άλλες ύποπτες περιπτώσεις, οι πιο πολλές μέχρι τώρα καταλήγουν σε αρνητικά αποτελέσματα.

Θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι στην καθημερινότητά μας όλοι να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών -των γιατρών- και θα συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης της κυβέρνησης για τα ζητήματα αυτά.

Θέλω να επισημάνω τη σημασία της προσωπικής ευθύνης όλων μας και στο επίπεδο της προσωπικής υγιεινής και στο επίπεδο της συμπεριφοράς στην περίπτωση που κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα. Πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι εντολές που έχουν δώσει το Υπουργείο και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο πιο μεγάλος αντίπαλος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα ο πανικός.

Ταυτόχρονα όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουμε, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, την περαιτέρω διάδοση του ιού. Μόλις πληροφορήθηκα ότι ο Υπουργός Υγείας έκανε δεκτή τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής για αναστολή όλων των εκδηλώσεων του καρναβαλιού στη χώρα και θα προχωρήσουμε άμεσα στην υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ως κυβέρνηση, βέβαια, αναπτύσσουμε και δράσεις για τις παράπλευρες συνέπειες ενός διεθνούς φαινομένου. Λαμβάνονται, ήδη, μέτρα από το Υπουργείο Τουρισμού. Έχω ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών μία πρώτη αξιολόγηση για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις στην περίπτωση που το πρόβλημα κλιμακωθεί στην Ευρώπη.

Όσο για την αγορά, θέλω να τονίσω ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα τροφοδοσίας σε κανένα αγαθό. Ας μην δημιουργείται, λοιπόν, αγωνία και τεχνητή ζήτηση από τους καταναλωτές. Περιπτώσεις αισχροκέρδειας θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς".