Κορωνοϊός: Δυο ύποπτα κρούσματα στη Βουλή και ένα στο Αττικόν νοσοκομείο

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Δυο ύποπτα κρούσματα στη Βουλή και ένα στο Αττικόν νοσοκομείο

Συναγερμός έχει σημάνει μετά τα νέα ύποπτα κρούσματα του Κορωνοϊού. Δυο λένε οι πληροφορίες πως είναι στην Βουλή, αλλά και ένα στο Αττικόν νοσοκομείο. Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις του φονικού ιού, που έχουν κοστίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, συναγερμός σήμανε στη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης μετά από πληροφορίες που έγιναν γνωστές και θέλουν δύο εργαζομένους να έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό COVID-19.

Σε επικοινωνία που είχαν οι δημοσιογράφοι με τον πρόεδρο της βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανέναν άρρωστος με κορωνοϊό στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, υπήρξαν δύο υπάλληλοι της Βουλής που φέρονται να έχουν ταξιδέψει τις προηγούμενες ημέρες στη Βόρεια Ιταλία για να παρακολουθήσουν συναυλία. Οταν γύρισαν, η Βουλή τους απαγόρευσε να προσέλθουν στο κοινοβούλιο και τους συνέστησε να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Και στο νοσοκομείο Αττικόν σήμανε συναγερμός για ακόμη μια φορά, που είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊο. Φίλη της 40χρονης που βρέθηκε θετική στον ιό, είχε ταξιδέψει μαζί της Μιλάνο της Ιταλία και μεταφέρεται αυτή την ώρα για περισσότερες εξετάσεις.

Όλο και αυξάνονται τα κρούσματα του Κορωνοϊού σε πολλές χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα δυο που έγιναν γνωστά, είναι ένας γνωστός ποδοσφαιριστής Ιταλικής ομάδας, αλλά και η αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης του Ιράν. Τι λένε οι πληροφορίες για τα περιστατικά;

Κορωνοϊός: Όλα τα μέτρα που θα ληφθούν στα ΜΜΜ - Δείτε αναλυτικά

Αυστηρά μέτρα θα ληφθούν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω του φονικού ιού, Κορωνοϊού. Αναλυτικά όσα αποφασίσθηκαν κατά την διάρκεια της σημερινής σύσκεψης, ανάμεσα στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών και της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Ειδικότερα, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ότι σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Επίσης, σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Από την άλλη θετική είναι η είδηση πως στην χώρα της Ιταλίας, ασθενής που είχε διαγνωσθεί με τον ιό, θεραπεύτηκε.

Πηγή: iefimerida.gr