Κορωνοϊός: Σε καραντίνα μαθητές δημοτικού στη Θεσσαλονίκη - Ύποπτα κρούσματα και στην Κύπρο

Αυτός είναι ο αριθμό που πρέπει να καλέσετε αν έχετε συμπτώματα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα μαθητές δημοτικού στη Θεσσαλονίκη - Ύποπτα κρούσματα και στην Κύπρο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τρία ύποπτα κρούσματα σημειώθηκαν στην Κύπρο, ενώ όσον αφορά την Ελλάδα, μαθητές δημοτικού σχολείου στην Θεσσαλονίκη, μπήκαν σε καραντίνα. Μάλιστα, στη δημοσιότητα δόθηκε ένας αριθμός που πρέπει να καλέσουν όσοι έχουν συμπτώματα του κορωνοϊού.

Αύξηση παρουσιάζουν στην Κύπρο τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό. Τρεις ακόμη άνθρωποι μετέβησαν αργά το απόγευμα στο νοσοκομείο της Λεμεσού και ήδη υποβάλλονται σε σχετικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα ζευγάρι και μια άλλη γυναίκα, οι οποίοι έφτασαν στην Κύπρο πρόσφατα από την Ιταλία.

Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη, σε «καραντίνα» στο σπίτι τους θα μείνουν τα παιδιά του 105ου Δημοτικού Σχολείου, τα οποία ήρθαν σε επαφή με τον γιο της 38χρονης γυναίκας, του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Ελλάδα. Εκτός από την «καραντίνα» στην οποία έχουν τεθεί για 14 ημέρες τα παιδιά της τάξης του αγοριού που φέρει τον κορωνοιό αποφασίστηκε να γίνει και απολύμανση στην Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης όπου και είχαν πάει εκδρομή.

Ο αριθμός για τα συμπτώματα του Κορωνοϊού

Στο τηλέφωνο 210-5212054 του ΕΟΔΥ πρέπει να καλούν όσοι θεωρούν ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί

'Υποπτα κρούσματα έχουμε και σε Θεσσαλία, Στερεά, Μακεδονία και Αττική, ενώ έχουμε και εξελίξεις για τον άνδρα και την φίλη της 40χρονης στην Αθηνά, που νοσεί. Για προληπτικούς λόγους κλείνουν σχολεία.

Κορωνοϊός: Όλα τα μέτρα που θα ληφθούν στα ΜΜΜ - Δείτε αναλυτικά

Αυστηρά μέτρα θα ληφθούν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω του φονικού ιού, Κορωνοϊού. Αναλυτικά όσα αποφασίσθηκαν κατά την διάρκεια της σημερινής σύσκεψης, ανάμεσα στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών και της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Ειδικότερα, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ότι σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Επίσης, σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.