Κορωνοϊός: Ώρες αγωνίας στο Λονδίνο με τους 100 μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού

Πότε επιστρέφουν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Ώρες αγωνίας στο Λονδίνο με τους 100 μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού

Ώρες αγωνίας ζουν οι 100 μαθητές στο Λονδίνο, όπου ταξίδεψαν από το Κολλέγιο Ψυχικού, μιας και ανάμεσά τους είναι και η κόρη της 40χρονης στην Αθήνα που έχει κολλήσει τον κορωνοϊό. Πότε θα επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα και τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες;

Αναστάτωση και ανησυχία έχει προκαλέσει στους γονείς των 100 μαθητών του Κολλεγίου Ψυχικού που βρίσκονται σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο με σκοπό να επισκεφτούν πανεπιστήμια από το IB (International Baccalaureat) η είδηση όπως αναφέρει το protothema.gr, ότι η μητέρα ενός κοριτσιού που συμμετέχει στην εκδρομή είναι η 40χρονη υπάλληλος τράπεζας που διαγνώστηκε ως η πρώτη φορέας του κορωνοϊού στην Αθήνα, μετά τα δυο κρούσματα που είχαμε στην Θεσσαλονίκη.

Η 40χρονη είχε ταξιδέψει με την κόρη της στην Ιταλία όπου μετέβησαν για να επισκεφτούν το πανεπιστήμιο Bocconi στο Μιλάνο. Επέστρεψαν το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα για να ταξιδέψει ξανά η κόρη της μαζί με τους συμμαθητές της στο Λονδίνο το πρωί με πτήση της Aegean.

Σκοπός του ταξιδιού τους στην αγγλική πρωτεύουσα ήταν να επισκεφτούν πανεπιστήμια από το IB και η επιστροφή τους στην Αθήνα είχε προγραμματιστεί για σήμερα με πτήση της ίδιας αεροπορικής εταιρίας.

«Όλα ήταν ήρεμα μέχρι και χθες το απόγευμα, όταν μάθαμε πως η γυναίκα που νοσηλεύεται στο Αττικό ως φορέας του ιού, είναι μητέρα κοριτσιού που συμμετέχει στην εκδρομή» λέει στο protothema.gr γονέας που επιθυμεί να διατηρηθεί η ανωνυμία του. Όπως ήταν αναμενόμενο δημιουργήθηκε αναστάτωση.

Οι μαθητές που επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους χθες αργά το απόγευμα, ειδοποιήθηκαν από τους συνοδούς τους ότι πρέπει να πάνε στα δωμάτια τους και να παραμείνουν εκεί ωσότου έρθουν γιατροί για να τους εξετάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με τις αντίστοιχες Βρετανικές προκειμένου να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ειδοποιήθηκε γιατρός ο οποίος επισκέφτηκε το νεαρό κορίτσι στο δωμάτιο του προκειμένου να πάρει δείγμα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο ταξίδι ειδοποιήθηκαν να παραμείνουν απομονωμένοι στα δωμάτια τους ωσότου εξεταστούν από άλλους γιατρούς, αν και μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε ξεκαθαρίσει αν θα εξεταστούν όλοι ή όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί της.

Όπως αναφέραμε στην αρχή, οι 100 μαθητές του Κολεγίου Ψυχικού είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν σήμερα στην Αθήνα με πτήση της Aegean, όμως αυτό θα ξεκαθαρίσει τις αμέσως επόμενες ώρες και αφού ενδεχομένως ληφθούν δείγματα απ’ όλα τα παιδιά για να δώσουν στη συνέχεια οι βρετανικές Αρχές το πράσινο φως για να πετάξουν.

Η διοίκηση του Κολλεγίου από την πλευρά της έχει ενημερώσει με μήνυμα τους γονείς των μαθητών του ότι μητέρα είναι θετική στον κορωνοϊό και παράλληλα ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Παιδείας το σχολείο θα παραμείνει σήμερα κλειστό. Τα δύο παιδιά της γυναίκας είναι μαθητές της Β' λυκείου (η κόρη) και της Γ' Γυμνασίου ο γιος.

Το μήνυμα που έστειλε το Κολλέγιο στους γονείς των μαθητών του και υπογράφεται από τον κ.Απόστολο Αθανασόπουλο, συνδιευθυντή του Κολλεγίου και Συντονιστή Σχολικών Μονάδων έχει ως εξής:

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο Κορωναϊό Covid 2019. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία. Δείτε επίσης τι ανακοίνωσε η τράπεζα όπου εργαζόταν η 40χρονη που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Πριν τις εξελίξεις με τους 100 μαθητές στο Λονδίνο, σε καραντίνα τέθηκαν και μαθητές δημοτικού στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τρία ύποπτα κρούσματα σημειώθηκαν στην Κύπρο, ενώ όσον αφορά την Ελλάδα, μαθητές δημοτικού σχολείου στην Θεσσαλονίκη, μπήκαν σε καραντίνα. Μάλιστα, στη δημοσιότητα δόθηκε ένας αριθμός που πρέπει να καλέσουν όσοι έχουν συμπτώματα του κορωνοϊού.

Αύξηση παρουσιάζουν στην Κύπρο τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό. Τρεις ακόμη άνθρωποι μετέβησαν αργά το απόγευμα στο νοσοκομείο της Λεμεσού και ήδη υποβάλλονται σε σχετικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα ζευγάρι και μια άλλη γυναίκα, οι οποίοι έφτασαν στην Κύπρο πρόσφατα από την Ιταλία.

Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη, σε «καραντίνα» στο σπίτι τους θα μείνουν τα παιδιά του 105ου Δημοτικού Σχολείου, τα οποία ήρθαν σε επαφή με τον γιο της 38χρονης γυναίκας, του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στην Ελλάδα. Εκτός από την «καραντίνα» στην οποία έχουν τεθεί για 14 ημέρες τα παιδιά της τάξης του αγοριού που φέρει τον κορωνοιό αποφασίστηκε να γίνει και απολύμανση στην Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης όπου και είχαν πάει εκδρομή.

Ο αριθμός για τα συμπτώματα του Κορωνοϊού

Στο τηλέφωνο 210-5212054 του ΕΟΔΥ πρέπει να καλούν όσοι θεωρούν ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί

'Υποπτα κρούσματα έχουμε και σε Θεσσαλία, Στερεά, Μακεδονία και Αττική, ενώ έχουμε και εξελίξεις για τον άνδρα και την φίλη της 40χρονης στην Αθηνά, που νοσεί. Για προληπτικούς λόγους κλείνουν σχολεία.