Ισχυρός σεισμός τώρα - Που "χτύπησε" ο Εγκέλαδος;

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ισχυρός σεισμός τώρα - Που

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο με την δόνηση να είναι 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Που χτύπησε ο Εγκέλαδος;

Ειδικότερα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας) στον Ειρηνικό ωκεανό, κοντά στις νήσους Τόνγκα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν 5,8 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίζεται στα 226 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Τόνγκα, Νουκουαλόφα.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 131 χιλιόμετρα.

Να πούμε ότι ο Εγκέλαδος "χτύπησε" χθες Πέμπτη (27/2) και την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κάρπαθο που τις τελευταίες ημέρες "χορεύει' στον ρυθμό των Ρίχτερ καθώς δεν ήταν η πρώτη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στο νησί!

Τριπλός σεισμός στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές "χτύπησε" ο Εγκέλαδος

Τριπλή σεισμική δόνηση είχαμε την Πέμπτη (27/2) στην Ελλάδα. Πόσα Ρίχτερ ήταν οι δονήσεις και που σημειώθηκαν; Μόλις μέσα σε ένα λεπτό τρεις σεισμοί καταγράφηκαν στην Ελλάδα.

Ειδικότερα αυτές καταγράφηκαν σε Αιγαίο, Ιόνιο αλλά και στη Δυτική Ηπειρωτική Ελλάδα.

Ειδικότερα ο πρώτος σεισμός έγινε στις 9:53 το πρωί της Πέμπτης (27/2) κοντά στο Αργοστόλι και ήταν έντασης 2.1 Ρίχτερ.Η δόνηση υπολογίζεται στα στα 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς ενώ το εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 9:54, σημειώθηκαν άλλοι δύο σεισμοί. Ο πρώτος ήταν στα 3 ρίχτερ στα 42 χιλιόμετρα από τη Ρόδο, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα, και ο δεύτερος στην Αμφιλοχία, στα μόλις 3 χιλιόμετρα από την πόλη, καταγραφείς στα 2.2 ρίχτερ. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15 χιλιόμετρα.