Έκτακτο: Θετικός και σκύλος στον κορωνοϊό

Συναγερμός!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο: Θετικός και σκύλος στον κορωνοϊό

Έκτακτο έσκασε μόλις τώρα, καθώς θετικός στο νέο κοροναϊό βρέθηκε και ένας σκύλος στο Χονγκ Κονγκ, όπως ανακοίνωσε η κινεζική Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fox News, πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε κατοικίδιο. Το Υπουργείο Γεωργίας της Κίνας τόνισε πως το ζώο έμοιαζε εξαντλημένο και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν θετικές στον COVID-19, με τον σκύλο να βρίσκεται σε καραντίνα.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως ο σκύλος βρέθηκε σε διαμέρισμα της περιοχής Tai Hang, με τον ιδιοκτήτη του ωστόσο να μην έχει νοσήσει από τον ιό.

Η ανακοίνωση αναφέρει, «Αυτή την στιγμή, το Υπουργείο δεν έχει άλλες ενδείξεις ή αποδείξεις πως τα ζώα μπορούν να μολυνθούν, πέρα από εκείνη τους ενός ζώου που βρίσκεται σε καραντίνα. Οι εξετάσεις και η έρευνα θα μας οδηγήσει στον τρόπο από τον οποίο ο σκύλος μολύνθηκε με τον ιό και αν είναι αποτέλεσμα περιβαλλοντολογικής μόλυνσης. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν μέχρι το ζώο να έχει αρνητικά αποτελέσματα». Δείτε επίσης αναλυτικά πότε μπορούν οι πολίτες να απέχουν από την δουλειά τους. Τι πρέπει να κάνει ο εργοδότης σε αυτήν την περίπτωση;

Θρίλερ με τον κορωνοϊό - Μεταφέρεται και μέσω κατοικίδιων;

Το θρίλερ με τον κορωνοϊό συνεχίζεται μιας και ανακοινώθηκε πως σκύλος μπήκε σε καραντίνα στο Χονγκ Κονγκ. Μπορεί τελικά να μεταφερθεί ο ιός και μέσω κατοικίδιων ή όχι; Τι λένε οι νέες πληροφορίες των ειδικών;

Σύμφωνα με το Reuters οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν ότι τα δείγματα σάλιου από το στόμα και τη μύτη του κατοικίδιου βρέθηκαν «αδύναμα ίχνη» του κορωνοϊού προσθέτοντας ότι δεν έχουν ακόμα αποδείξεις ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί σε ζώα. Για κάθε ενδεχόμενο μπήκε σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

To σκυλί όπως έγινε γνωστό δεν είχε κανένα σύμπτωμα του κορωνοϊού, ωστόσο το σχετικό τμήμα που διεξήγαγε τον έλεγχο ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει το τετράποδο σε ακόμα ένα τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως έχει μολυνθεί ή αν τα αποτελέσματα των τεστ είναι αποτέλεσμα περιβαλλοντικής μόλυνσης. «Για την ώρα δεν έχουμε αποδείξει ότι μπορεί να μολυνθούν ζώα ή αν μπορεί να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης για τους ανθρώπους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιοου Οργανισμού Υγείας αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αποδείξεις ότι τα ζώα συντροφιάς μπορούν να μολυνθούν από τον κορωνοϊό. Τι θα συμβεί με την Eurovision; Ανακοινώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στο Ισραήλ! Θα γίνει τελικά ο μουσικός διαγωνισμός φέτος;