Κορωνοϊός: Τι θα συμβεί με τους μαθητές του Κολλεγίου που επιστρέφουν από το Λονδίνο

Οδηγίες έως ότου βγουν τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις των δύο που έχουν μείνει πίσω

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Τι θα συμβεί με τους μαθητές του Κολλεγίου που επιστρέφουν από το Λονδίνο

Τι θα συμβεί με τους μαθητές του Κολλεγίου που επιστρέφουν από το Λονδίνο και πως θα ελεγχθούν για τον Κορωνοϊό; Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα τους περιμένει στο αεροδρόμιο, ενώ έχουν δοθεί όδηγίες έως ότου βγουν τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις των δύο που έχουν μείνει πίσω.

Με ναυλωμένη πτήση από το Κολλέγιο Αθηνών επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές του σχολείου που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στο αεροδρόμιο τους μαθητές θα τους περιμένει ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο θα τους ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνουν και θα τους συμβουλεύσει να μείνουν σπίτι τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις επαφές με άλλα άτομα.

Όλα αυτά εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στις οποίες έχουν υποβληθεί οι δύο μαθητές που έχουν μείνει στο Λονδίνο.

Αν τα δείγματα από τους δύο αυτούς μαθητές βγουν θετικά, τότε και οι υπόλοιποι θα κληθούν από τον ΕΟΔΥ να δώσουν δείγμα προς εξέταση.

Σκοπός του ταξιδιού των περίπου 100 μαθητών του Κολλεγίου στην αγγλική πρωτεύουσα ήταν να επισκεφτούν πανεπιστήμια από το International Baccalaureat (IB).

«Όλα ήταν ήρεμα μέχρι και χθες το απόγευμα, όταν μάθαμε πως η γυναίκα που νοσηλεύεται στο Αττικό ως φορέας του ιού, είναι μητέρα κοριτσιού που συμμετέχει στην εκδρομή» λέει στο protothema.gr γονέας που επιθυμεί να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Όπως ήταν αναμενόμενο δημιουργήθηκε αναστάτωση. Οι μαθητές που επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους χθες αργά το απόγευμα ειδοποιήθηκαν από τους συνοδούς τους ότι πρέπει να πάνε στα δωμάτιά τους και να παραμείνουν εκεί ωσότου έρθουν γιατροί για να τους εξετάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με τις αντίστοιχες Βρετανικές προκειμένου να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ειδοποιήθηκε γιατρός ο οποίος επισκέφτηκε το νεαρό κορίτσι στο δωμάτιο του προκειμένου να πάρει δείγμα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο ταξίδι ειδοποιήθηκαν να παραμείνουν απομονωμένοι στα δωμάτιά τους.Μιας και μιλάμε για τον Κορωνοϊό δείτε και την ανάρτηση του Διονύση Αλερτά για τον ιό και το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Συναγερμός έχει σημάνει και στο ΑΠΘ εκτός από το Κολέγιο - Πάνω από 200 ύποπτα δείγματα Κορωνοϊού

Συναγερμός σήμανε στο ΑΠΘ μιας και έχουν καταγραφεί πάνω από 200 ύποπτα δείγματα για κορωνοϊό. Οι έλεγχοι μετά τα πρώτα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη είναι ασταμάτητοι. Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες;

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού και για προληπτικούς λόγους -λόγω πιθανής επαφής μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας με νοσούντες- τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία αρκετών σχολείων στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη καθώς και στο Ναύπλιο.

Κορωνοϊός: 107 τα δείγματα που εξετάστηκαν στο ΑΠΘ

Μιλώντας στο iefimerida.gr, η Άννα Παπά, διευθύντρια του εργαστηρίου μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, υποστηρίζει ότι «μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν σημαντικά τα δείγματα που λαμβάνουμε».

Σύμφωνα με την κυρία Παπά, που είναι ταυτόχρονα υπεύθυνη του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Γρίπης Βορείου Ελλάδας, «τα τελευταία εικοσιτετράωρα μπορούμε να πούμε ότι εικοσαπλασιάστηκαν τα δείγματα. Μέχρι στιγμής, στο εργαστήριό μας, στο ΑΠΘ, έχουμε εξετάσει 107 δείγματα». Η διευθύντρια του εργαστηρίου εξηγεί ότι «τα περισσότερα δείγματα που εξετάζονται για κορωνοϊό είναι από ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με το θετικό, δηλαδή το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Είμαστε στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης ακόμα

Αναφορικά με τη διαδικασία, η Άννα Παπά σημειώνει ότι «τα νοσοκομεία αρχικά επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ αναφέροντας την περίπτωση. Ο ΕΟΔΥ στη συνέχεια, με βάση τα κλινικά και επιδημιολογικά στοιχεία, κρίνει αν το δείγμα είναι ύποπτο για κορωνοϊό. Τότε το δείγμα αποστέλλεται σε εμάς. Στο εργαστήριό μας έχουμε την απάντηση, για το αν το δείγμα είναι θετικό ή αρνητικό, σε διάστημα τριών ωρών».