Κορωνοϊός: Εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα και στο Μεξικό

Πόσοι είναι;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα και στο Μεξικό

Το Μεξικό ανακοίνωσε πως εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα Κορωνοϊόυ. Πρόκειται για δύο άνδρες, ο ένας εκ των οποίων ήρθε σε επαφή με άτομο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρειο Ιταλία.Η κατάσταση της υγείας των δύο ασθενών δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικού, Ούγκο Λόπες Γκατέλ, ανακοίνωσε σήμερα τα δύο πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα του. Ο Γκατέλ, γιατρός –επιδημιολόγος στο επάγγελμα, ανέφερε πως ο ένας από τους ασθενείς βρίσκεται στην πρωτεύουσα Μέξικο Σίτι και ο άλλος στη Σιναλόα, στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Αν και για τον δεύτερο ασθενή εκκρεμεί μία ακόμα εξέταση, ο υφυπουργός Υγείας δήλωσε πως η περίπτωση αντιμετωπίζεται ως, ήδη, επιβεβαιωμένη και πρόσθεσε ότι η κατάσταση της υγείας και των δύο ασθενών δεν εμπνέει ανησυχία. Ο ίδιος, ανέφερε πως, τουλάχιστον, πέντε μέλη της οικογένειας του πρώτου ασθενούς τέθηκαν σε απομόνωση.

Ο Γκατέλ δήλωσε πως ο ένας εκ των δύο ασθενών, χωρίς να προσδιορίσει σε ποιον αναφέρεται, είχε έρθει σε επαφή με άτομο που είχε ταξιδέψει νωρίτερα στη βόρειο Ιταλία, περιοχή η οποία αποτελεί το επίκεντρο του θανατηφόρου ιού στην Ευρώπη. Πάντως, ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, θέλησε να υποβαθμίσει την σοβαρότητα της κατάστασης και δήλωσε: «Αυτός (ο κορωνοϊός), δεν ισοδυναμεί καν με την γρίπη», αν και μέχρι σήμερα ο Covid-19 έχει μεγαλύτερα ποσοστά θνητότητας από την γρίπη.

Στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο θανατηφόρος ιός τον περασμένο Δεκέμβριο, περίπου το 4% των κρουσμάτων απεβίωσε, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Όμως, στην υπόλοιπη Κίνα οι θάνατοι από τον κορωνοϊό δεν ξεπέρασαν το 0,7%. Οι θάνατοι από την εποχική γρίπη κατά μέσο όρο ανέρχονται στο 0,1%.Δείτε εδώ πώς κόλλησε και ένας σκύλος τον Κορωνοϊό

«Επαναλαμβάνω, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν πρόκειται για κάτι φοβερό, μοιραίο. Δεν θα πρέπει να υπάρξει κίτρινη δημοσιογραφία ή υπερβολές, ώστε να δημιουργηθεί μαζική ψύχωση, φόβος ή τρομοκρατία», τόνισε ο Μεξικανός πρόεδρος.

protothema.gr

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκαν άλλα δυο κρούσματα στη Ρουμανία

Ακόμα δυο κρούσματα του Κορωνοϊόυ επιβεβαιώθηκαν στην Ρουμανία. Οι ασθενείς πλέον στην χώρα φτάνουν τους τρεις. Πρόκειται για έναν 45χρονο από τον Μαυρίκιο και μια 38χρονη από τη δυτική πόλη Τιμισοάρα.

Άλλα δύο κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαίωσε σήμερα, Παρασκευή, η Ρουμανία με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την Τετάρτη να ανέρχεται πλέον στους τρεις ασθενείς, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Νέλου Τατάρου.

«Πρόκειται για έναν 45χρονο από τον Μαυρίκιο και μια 38χρονη από τη δυτική πόλη Τιμισοάρα. Αμφότεροι βρέθηκαν θετικοί στον ιό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τατάρου. «Επέστρεψαν πρόσφατα από την Ιταλία», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, νωρίτερα ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώτου Βρετανού πολίτη που είχε προσβληθεί από τον κορωνοίό.