Κορωνοϊός: Επέστρεψαν οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού - Ποιοι έχουν συμπτώματα;

Από τους 100 μαθητές, η κόρη της 40χρονης και άλλο ένα παιδί έμειναν στο Λονδίνο

Κορωνοϊός: Επέστρεψαν οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού - Ποιοι έχουν συμπτώματα;

Επέστρεψαν από το Λονδίνο οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού. Ποιοι έχουν συμπτώματα κορωνοϊόυ; Από τους 100 μαθητές, η κόρη της 40χρονης και άλλο ένα παιδί έμειναν πίσω. Στην Αθήνα γύρισαν 98 από όλους τους.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ επέστρεψαν στην Αθήνα οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Οι μαθητές μεταφέρθηκαν αρχικά στο υγειονομείο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πέντε εξ αυτών παρουσιάζουν έντονο βήχα και πυρετό.

Οι γονείς περίμεναν εναγωνίως την άφιξη των παιδιών τους. Συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα των αφίξεων.

Εκεί βρίσκονταν και γιατροί προκειμένου να κάνουν εξετάσεις στα παιδιά.

Είχαν φτιάξει ειδικό σημείο στο αεροδρόμιο για τη διενέργεια εξετάσεων.
Σχηματίστηκαν δύο ομάδες παιδιών ύστερα από ερωτήσεις που τους έγιναν από το ατρικό προσωπικό. Όλα, και τα 98, εξετάστηκαν με θερμόμετρο.

Στο αεροδρόμιο κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές αν θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο ή αν θα μεταβούν στις οικίες τους και με ευθύνη των γονέων τους θα μεταβούν το πρωί σε νοσοκομείο.
Όπως είναι γνωστό, στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής.

Υπενθυμίζεται ότι 100 μαθητές είχαν πάει εκδρομή στο Λονδίνο, για να δουν πανεπιστήμια στα οποία θα φοιτήσουν σε ενάμιση χρόνο.Μιας και μιλάμε για τον Κορωνοϊό δείτε και την ανάρτηση του Διονύση Αλερτά για τον ιό και το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Από τα 100 τα δύο που παρουσίαζαν τα πιο βαριά συμπτώματα παρέμειναν στο Λονδίνο, αναμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους από το σύστημα υγείας της χώρας.

Κορωνοϊός: Τι θα συμβεί με τους μαθητές του Κολλεγίου που επιστρέφουν από το Λονδίνο

Τι θα συμβεί με τους μαθητές του Κολλεγίου που επιστρέφουν από το Λονδίνο και πως θα ελεγχθούν για τον Κορωνοϊό; Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα τους περιμένει στο αεροδρόμιο, ενώ έχουν δοθεί όδηγίες έως ότου βγουν τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις των δύο που έχουν μείνει πίσω.

Με ναυλωμένη πτήση από το Κολλέγιο Αθηνών επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές του σχολείου που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στο αεροδρόμιο τους μαθητές θα τους περιμένει ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο θα τους ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνουν και θα τους συμβουλεύσει να μείνουν σπίτι τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις επαφές με άλλα άτομα.

Όλα αυτά εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων στις οποίες έχουν υποβληθεί οι δύο μαθητές που έχουν μείνει στο Λονδίνο.

Αν τα δείγματα από τους δύο αυτούς μαθητές βγουν θετικά, τότε και οι υπόλοιποι θα κληθούν από τον ΕΟΔΥ να δώσουν δείγμα προς εξέταση.

Σκοπός του ταξιδιού των περίπου 100 μαθητών του Κολλεγίου στην αγγλική πρωτεύουσα ήταν να επισκεφτούν πανεπιστήμια από το International Baccalaureat (IB).

«Όλα ήταν ήρεμα μέχρι και χθες το απόγευμα, όταν μάθαμε πως η γυναίκα που νοσηλεύεται στο Αττικό ως φορέας του ιού, είναι μητέρα κοριτσιού που συμμετέχει στην εκδρομή» λέει στο protothema.gr γονέας που επιθυμεί να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Όπως ήταν αναμενόμενο δημιουργήθηκε αναστάτωση. Οι μαθητές που επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους χθες αργά το απόγευμα ειδοποιήθηκαν από τους συνοδούς τους ότι πρέπει να πάνε στα δωμάτιά τους και να παραμείνουν εκεί ωσότου έρθουν γιατροί για να τους εξετάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με τις αντίστοιχες Βρετανικές προκειμένου να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ειδοποιήθηκε γιατρός ο οποίος επισκέφτηκε το νεαρό κορίτσι στο δωμάτιο του προκειμένου να πάρει δείγμα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο ταξίδι ειδοποιήθηκαν να παραμείνουν απομονωμένοι στα δωμάτιά τους