Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβέστες στο Λασίθι - Κάηκαν πάνω από 70 στρέμματα

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι Πυροσβέστες στο Λασίθι - Κάηκαν πάνω από 70 στρέμματα

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το βράδυ το Λασίθι, με αποτέλεσμα οι Πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της. Αποτέλεσμα της φωτιά ήταν να καούν πάνω από 70 στρέμματα δασικής έκτασης.

Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης, στο Λιμνάκαρο Λασιθίου, κάτω από αδιευκρίνιστες για την ώρα συνθήκες, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έκαψε πάνω από 70 στρέμματα.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχείρησαν δυνάμεις από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Τζερμιάδων αλλά και από άλλες υπηρεσίες και στις 9 το βράδυ, η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι οι πυροσβέστες διανυκτέρευσαν στην περιοχή με τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Χθες, φωτιά ξέσπασε το βράδυ και σε εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές. Η πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο για την κατάσβεσή της. Τι συνέβη;

Πατέρας και τρία παιδιά κάηκαν ζωντανοί από πυρκαγιά στο αυτοκίνητό - Δεν τους πρόλαβε η Πυροσβεστική

Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στην Αυστραλία, καθώς πατέρας και τρια παιδιά καήκαν ζωντανοί μέσα στο αυτοκίνητο τους, ενώ μια γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Πως συνέβη το σοκαριστικό αυτό περιστατικό;

Ασύλληπτη τραγωδία στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, όπου ένας πατέρας με τα τρία παιδιά του κάηκαν ζωντανοί μέσα στο αυτοκίνητό της.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι τους και μπήκαν μέσα, με την φωτιά να ξεσπάει αμέσως, κάτω από αδιευκρίνιστες, προς το παρόν, συνθήκες. Σύμφωνα με την Guardian, ο πατέρας και τα τρία παιδιά, όλα κάτω των 10 ετών, κάηκαν ζωντανοί, ενώ σε πολύ κρίσιμη κατάσταση είναι η μητέρα των παιδιών, καθώς φέρει σοβαρά εγκαύματα σε όλο της το σώμα.

Η φωτιά ξέσπασε στις 8:30 το πρωί (τοπική ώρα), με τους γείτονες να βγαίνουν έντρομοι έξω και να καλούν την πυροσβεστική. Κατάφεραν να βγάλουν την γυναίκα από το αυτοκίνητο, όπως και τα παιδιά, τα οποία ωστόσο ήταν νεκρά. Ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Μπρισμπέιν, Μαρκ Τόμπσον επιβεβαίωσε τους θανάτους, κάνοντας λόγο για μία από τις «πιο σκληρές εικόνες που έχω δει ποτέ». Εντωμεταξύ μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε και με 15 παιδιά που πέθαναν σε ορφανοτροφείο. Τι συνέβη;

Οι έρευνες για τα αίτια της φωτιάς συνεχίζονται, καθώς ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για ατύχημα ή για περίπτωση αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τους γείτονες, ακούστηκαν εκρήξεις από το αυτοκίνητο, καθώς και φωνές μέσα από αυτό. Ενας εκ των γειτόνων, ο Μάρεϊ Κάμπελ, είπε πως ακούστηκε έκρηξη, αλλά δεν είδε κανέναν να προσπαθεί να βγει από το όχημα. Σύμφωνα με τις αρχές, ένας γείτονας που προσπάθησε να σώσει την οικογένεια, υπέστη εγκαύματα, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.