Εξερράγη βόμβα σε ειδησεογραφικό όμιλο της Κύπρου

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εξερράγη βόμβα σε ειδησεογραφικό όμιλο της Κύπρου

Σε κινητοποίηση τέθηκε η κυπριακή αστυνομία στη Λεμεσό τα ξημερώματα καθώς σήμανε συναγερμός. Εξερράγη βόμβα στα γραφεία του ειδησεογραφικού ομίλου MC media στην Κύπρο. Τι λένε οι πληροφορίες για το γεγονός;

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοσχέδια βόμβα υψηλής ισχύος εξερράγη γύρω στις 2 τα ξημερώματα όπου στεγάζονται τα γραφεία της ηλεκτρονικής εφημερίδας Cyprus times και άλλων αθλητικών ιστοσελίδων. H έκρηξη προκάλεσε ζημιές στη γυάλινη είσοδο των γραφείων του ομίλου.

Η σκηνή αποκλείστηκε και από εξετάσεις πυροτεχνουργού διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος. Διαφορά τεκμήρια που εντοπίστηκαν παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σημειώνει ότι «η Κυβέρνηση καταδικάζει μετά βδελυγμίας τη βομβιστική επίθεση κατά του συγκροτήματος διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης Cyprus Times», προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση καταδικάζει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια κατά της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδους αξίας για τη δημοκρατία μας».

«Η Πολιτεία θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βρεθούν οι ένοχοι και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», διαβεβαιώνει ο κ. Κούσιος.

Πηγή: protothema.gr

Σοκ προκαλεί στην ποδοσφαιρική Κύπρο και η είδηση ότι εξερράγη βόμβα σε αυτοκίνητο διαιτητή.

Βόμβα είχε εξερράγη και στον ΣΚΑΙ: Αυτοί είναι οι ύποπτοι!

Από δύο διαφορετικά πρόσωπα έγιναν σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για το τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός επικαλούμενος πηγές της ΕΛΑΣ ανέφερε ότι όπως προκύπτει από το τμήμα ανάλυσης ήχου και φωνής από το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, δύο διαφορετικά πρόσωπα επικοινώνησαν με τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν για μία και μοναδική φορά στο zougla στις 01:55 και στις 01:57 στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΙ, φάνηκαν και τα στίγματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν τα οποία έγιναν από το κέντρο της Αθήνας.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στρέφονται σε δύο πρόσωπα τα οποία είναι αταυτοποίητα ανέφερε ο ΣΚΑΙ: Ο «σγουρομάλλης» και ο «ξανθός». Εφεραν τα επίθετα Τριαντόπουλος και Παπαδόπουλος σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων τα οποία είχαν βρεθεί σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 2017. Το εν λόγω σπίτι είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας» τα οποία είχαν βρεθεί σε ψηφιακή μορφή στο σπίτι της Πώλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Τουλάχιστον επτά άτομα η ομάδα κρούσης

Επίσης η Αντιτρομοκρατική έχει σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ έχει καταλήξει στην ομάδα κρούσης: Τρία τουλάχιστον άτομα βρίσκονταν στο αυτοκίνητο opel το οποίο βρέθηκε καμένο στα Ανω Πετράλωνα: Ενας οδηγούσε, το δεύτερο άτομο κάλυπτε και ένα τρίτο τοποθέτησε το σακίδιο έξω από τον ΣΚΑΙ. Οι δύο προαναφερθέντες «σγουρομάλλης» και«ξανθός» φέρεται να έκαναν τα τηλεφωνήματα, ενώ σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπήρχαν και άλλα δύο τουλάχιστον άτομα ως «κάλυψη». Συνολικά δηλαδή στην επιχείρηση μετείχαν τουλάχιστον επτά άτομα.

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ στρέφονται επίσης και σε ένα δεύτερο αυτοκίνητο στο οποίο φέρεται να επιβιβάστηκαν οι δράστες μόλις έκαψαν το πρώτο όχημα διαφυγής τους, στα Ανω Πετράλωνα.