Σεισμός κοντά στη Ναύπακτο - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός κοντά στη Ναύπακτο - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (9/3) κοντά στη Ναύπακτο με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η σεισμική δόνηση ήταν 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση είχε επίκεντρο τα 10 χλμ. Ανατολικά, Νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου. Το Ευρωμεσογειακό ανφέρει από την μεριά του ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 3,7 βαθμούς.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σεισμός έγινε και στην Κρήτη. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Πριν τον σεισμό που σημειώθηκε κοντά στη Ναύπακτο είχαμε και σεισμική δόνηση στα Κύθηρα - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε στη χώρα, νωρίς το πρωί της Δευτέρας (9/3)! Πόσα Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση και που σημειώθηκε το "χτύπημα" του Εγκέλαδου! Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω.

Ειδικότερα σεισμός έγινε στις 7:20 κοντά στα Κύθηρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η δόνηση ήταν ευτυχώς ασθενής, καθώς υπολογίζεται στα 3 Ρίχτερ.

Παράλληλα το επίκεντρο της εντοπίζεται στα 7 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά, με το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Τι είπε ο Ευθύμιος Λέκκας για τον σεισμό που έγινε αισθητός στην Αθήνα το Σάββατο;

Ο Ευθύμης Λέκκας ξεκαθαρίζει για τον σεισμό που νιώσαμε στην Αθήνα! Πού «χτύπησε» και ποια είναι η αλήθεια για το επίκεντρο; Αξίζει να διαβάσετε αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κορυφαίος σεισμολόγος, αν και η κατάσταση δεν απαιτεί ανησυχία.

«Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας από τον πρωινό σεισμό των 3.9 Ρίχτερ στον Κορινθιακό, με επίκεντρο βόρεια των Αλκυονίδων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κόρινθο και λιγότερο αισθητός στην Αθήνα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο αλλά δεν ανησυχούμε πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.»

Σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε επίκεντρο 23 χλμ βορειοανατολικά της Κορίνθου και είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.