Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Νέες εξελίξεις με την υγεία του 66χρονου από την Ηλεία

Τι αναφέρει το Υπουργείο Υγείας;

Κορωνοϊός: Νέες εξελίξεις με την υγεία του 66χρονου από την Ηλεία
Ενημέρωση 10.03.2020 10:24
Από Youweekly Team

Νέες εξελίξεις δημοσιεύθηκαν σχετικά με την υγεία του 66χρονου άνδρα από την Ηλεία, ο οποίος νοσεί από Κορωνοϊό και νοσηλεύεται εδώ και μερικές μέρες στο ΠΓΝ Πατρών.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόρδας, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, μέσα από την οποία εξηγεί πως η κατάσταση του ασθενούς έχει επιδεινωθεί.

Ο άνδρας είχε ταξιδέψει πριν από λίγο καιρό στους Αγίους Τόπους μαζί με τη σύζυγό του, με το γκρουπ των ταξιδιωτών να αυξάνει σημαντικά τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα.

Πλέον τα κρούσματα ανέρχονται στα 89, μιας και ο Σωτήρης Τσιόρδας ανακοίνωσε πέντε νέα και τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι τα εξής:

Ισχυρή σύσταση για την αποφυγή μετακινήσεων και ταξιδίων οπουδήποτε κι αν είναι αυτά σε ασθενείς άνω των 70 ετών, άτομα με χρόνια καρδιαγγειακά προβλήματα, χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, σακχαρώδη διαβήτη και χρόνιες καταστάσεις ανοσοκαταστολής.

Αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε μονάδες θεραπείας στα νοσοκομεία.
Πρόβλεψη για ανανέωση της συνταγογράφησης για χρόνιους ασθενείς ως και 30 Ιουνίου προκειμένου να αποφεύγεται η μετακίνησή τους και η πιθανή έκθεσή τους στον κορωνοϊό.

Αναστολή πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 άτομα.

Αυστηρή τήρηση μέτρων υγιεινής σε οποιαδήποτε συνάθροιση περιλαμβάνει συμμετοχή άνω των 50 ατόμων. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε επίσης η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να αποφευχθεί η συνάθροιση.

Ο εργαστηριακός έλεγχος για τυχόν κρούσμα κορωνοϊού να γίνεται με αυστηρά κριτήρια όπως τα ορίζει ο ΠΟΥ.

Έκτακτο: Κρούσμα κορωνοϊού και στο Deree

Έκτακτη είδηση πως κλείνει και το Deree λόγω κρούσματτος κορωνοϊού. Η σχολή θα παραμείνει κλειστή για δυο ημέρες καθώς επιβεβαιώθηκε άτομο που νοσεί από τον ιό. Τι αναφέρει στην ανακοίνωση του;

Κλειστό σήμερα (10.03.2020) και αύριο (11.03.2020) θα μείνει το Deree στην Αγία Παρασκευή προκειμένου να γίνει απολύμανση, καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

«Οι εγκαταστάσεις του Deree στην Αγία Παρασκευή θα παραμείνει κλειστό στις 10 και 11 Μαρτίου για όλους τους σπουδαστές και το προσωπικό εξαιτίας απολύμανσης εξαιτίας επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στο Deree».Δείτε εδώ και την ανακοίνωση από την Ιερά Σύνοδο για την Θεία κοινωνία και τον ιό

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα αυξάνονται - Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα καινούργια;

Κορωνοϊός: Ποια κέντρα του ΟΑΕΔ θα παραμείνουν κλειστά;

Share