Κορωνοϊός: Η Κύπρος περιορίζει όσους έρχονται από την Ελλάδα

Δραστικά μέτρα στη γειτονική χώρα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Η Κύπρος περιορίζει όσους έρχονται από την Ελλάδα

Ο Κορωνοϊός χτύπησε και την Κύπρο και έτσι η γειτονική χώρα έλαβε μέτρο και αυτοπεριορίζονται όλοι όσοι έρχονται με πτήση από την Ελλάδα, στην οποία ο αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 89.

Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου αναθεωρεί τις οδηγίες για τους ταξιδιώτες που έχουν ταξιδέψει τις τελευταίες 14 μέρες και κατηγοριοποιεί τις χώρες προέλευσης τους, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού.
Αναλυτικά η κατηγοριοποίηση σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Στο μεταξύ πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστή η είδηση πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης πάσχει από κορωνοϊό.

Κατηγορία 1: Υποχρεωτικός περιορισμός υπό ιατρική παρακολούθηση (καραντίνα) στην οικία αν υπάρχει δυνατότητα ή σε χώρο του Υπουργείου Υγείας
- Επαρχία Hubei της Κίνας
- Ιταλία
- Ιράν
- Δημοκρατία της Κορέας

Κατηγορία 2: Υποχρεωτικός αυτοπεριορισμός στην οικία τους ή σε χώρο του Υπουργείου Υγείας για 14 μέρες υπό τηλεφωνική παρακολούθηση. Αποφυγή στενών επαφών και μετακινήσεων, τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, παρακολούθηση και αναφορά συμπτωμάτων στο 1420
- Υπόλοιπες επαρχίες Κίνας (εξαιρουμένης της επαρχίας Hubei)
- Ιαπωνία
- Χονγκ Κονγκ
- Γερμανία
- Γαλλία
- Ισπανία
- Ελλάδα
- Ηνωμένο Βασίλειο

Κατηγορία 3: Αυτοπαρακολούθηση και στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων επικοινωνία με το τηλ. κέντρο 1420. Τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, περιορισμός μετακινήσεων στις άκρως απαραίτητες
- Ελβετία
- Ολλανδία
- Σουηδία
- Βέλγιο
- Σιγκαπούρη

Όλοι οι επιβάτες από τις κατηγορίες 1 και 2 θα οδηγούνται προς το ιατρείο του αεροδρομίου, ενώ σε ότι αφορά τα λιμάνια θα περιορίζονται στην καμπίνα τους.

Πληροφορίες: sigmalive.com

Κορωνοϊός: Έφτασε και στην Κύπρο! Πόσα κρούσματα βρήκαν;

Έφτασε και στην Κύπρο ο Κορωνοϊός. Πόσα κρούσματα βρήκαν; Μιλώντας από το γραφείο του στο Υπουργείο Υγείας ο Υπουργός είπε ότι πρόκειται για δύο Κύπριους οι οποίοι ζουν ο ένας στην Λευκωσία και ο άλλος στην Λεμεσό.

Τα πρώτα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου. Μιλώντας από το γραφείο του στο Υπουργείο Υγείας ο Υπουργός είπε ότι πρόκειται για δύο Κύπριους οι οποίοι ζουν ο ένας στην Λευκωσία και ο άλλος στην Λεμεσό.

Ειδικότερα, το πρώτο κρούσμα αφορά 25χρονο άντρα ο οποίος είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο της Ιταλίας στις 25/2 και παρουσίασε συμπτώματα πριν από τέσσερις ημέρες. Ο 25χρονος από την μέρα άφιξης του στην Κύπρο βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό στην οικεία του στην Λεμεσό, γεγονός που περιορίζει στο ελάχιστο τον φόβο των αρχών για περαιτέρω κρούσματα που σχετίζονται με τον 25χρονο.

Το δεύτερο κρούσμα αφορά άντρα 64 ετών ο οποίος είναι γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας, ο 64χρονος έφτασε στην Κύπρο από την Αγγλία στις 3 Μαρτίου και παρά το ότι εμφάνισε συμπτώματα δεν αυτοπεριορίστηκε. Αντίθετα στις 4 Μαρτίου προσήλθε στο γενικό νοσοκομείο από τις 4 Μαρτίου μέχρι τις 8 Μαρτίου και ασκούσε κανονικά την εργασία του, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις αρμόδιες αρχές. Ήδη, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, το Υπουργείο αποδύεται σε αγώνα δρόμου για την ιχνηλάτηση όλων των επαφών του συγκεκριμένου γιατρού αφού υπάρχουν εύλογες υποψίες ότι ήρθε σε επαφή με πολλά πρόσωπα.Εντωμεταξύ αναστέλλονται πτήσεις! Από ποια εταιρία και σε ποιο μέρος;

Σύμφωνα με τον Υπουργό ήδη ασθενείς του ΓΝΛ όπου εργάζεται ο 64χρονος, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι συνταξιδιώτες του 64χρονου, εντοπίζονται και ενημερώνονται.

Σημειώνεται ότι τα συμπτώματα και των δύο είναι ήπια, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

politis.com.cy