Ραγδαίες αλλαγές στην ΕΡΤ λόγω κορωνοϊού

Τα έκτακτα μέτρα που έλαβαν!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ραγδαίες αλλαγές στην ΕΡΤ λόγω κορωνοϊού

Ο κορωνοϊός φαίνεται πως δεν έχει αφήσει αλώβητη την ΕΡΤ, η οποία λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού, έχει αποφασίσει να προβεί σε μερικές σημαντικές αλλαγές με σκοπό την προστασία των εργαζομένων της στο ραδιομέγαρο.

Η διοίκηση της ΕΡΤ εντείνει από σήμερα τα μέτρα προστασίας που έχει ήδη λάβει για τον κορωνοϊό.
Σε αυτό το πλαίσιο, αμέσως μετά την εμφάνιση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, η διοίκηση της ΕΡΤ έδωσε εντολή για υποχρεωτική απομάκρυνση του προσωπικού που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, ορίστηκε κατ’ οίκον εργασία για εκατοντάδες εργαζόμενους, ενώ εντατικοποιήθηκαν οι καθαρισμοί όλων των χώρων της εταιρείας.

Αλλαγές θα γίνουν και στο Mega, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα του καναλιού.

Σήμερα, ήδη από το νωρίς το πρωί, γίνεται γενική απολύμανση από εξειδικευμένο προσωπικό σε όλες ανεξαιρέτως τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα οχήματα της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, την Κατεχάκη και τη Ρηγίλλης, ενώ ανάλογη εντολή δόθηκε για την ΕΡΤ3 και τα κτίρια της ΕΡΤ στην Περιφέρεια.

Παράλληλα, με στόχο την όσο το δυνατόν μικρότερη συγκέντρωση εργαζομένων στους ίδιους χώρους, αποφασίστηκε η δραστική περικοπή του αναγκαίου προσωπικού για την παραγωγή των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων, όπως και ο πλήρης διαχωρισμός του σε τέσσερις ανεξάρτητες βάρδιες, οι οποίες θα εργάζονται σε διαφορετικούς χώρους και γραφεία, προκειμένου τα μέλη τους να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Στο μεσοδιάστημα της αλλαγής των βαρδιών θα απολυμαίνονται οι χώροι που απαιτείται η συνύπαρξη εργαζομένων (στούντιο, κοντρόλ, αίθουσες σύνταξης, μοντάζ, μάστερ, ροή κλπ).

Επίσης, με εντολή της Διοίκησης, αποφασίστηκε ήδη σε όλες τις δημοσιογραφικές εκπομπές να υπάρχει στο εξής μόνο ένας παρουσιαστής, ενώ όπου απαιτείται ταυτόχρονη παρουσία εργαζομένων και καλεσμένων, θα τηρούνται αυστηρώς οι αποστάσεις ασφαλείας που συστήνει ο ΕΟΔΥ. Παράλληλα, η υποστήριξή των ενημερωτικών εκπομπών και των δελτίων θα γίνονται πλέον με το λιγότερο δυνατόν τεχνικό προσωπικό, ενώ κάθε εβδομάδα σημαντικός αριθμός εργαζομένων δεν θα εντάσσεται στις βάρδιες, προκειμένου να λειτουργήσει ως εναλλακτικό προσωπικό ασφαλείας σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, η ΕΡΤ θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων της, διασφαλίζοντας παράλληλα την απρόσκοπτη ροή του ραδιοτηλεοπτικού και διαδικτυακού περιεχομένου της και επιτελώντας την αυτονόητη θεσμική αποστολή της που σήμερα -περισσότερο από κάθε άλλη φορά- είναι η διαρκής, νηφάλια και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών.

Αυτό ακριβώς αναφέρει και σε εσωτερική επιστολή που απέστειλε η Διοίκηση το μεσημέρι σε όλους τους εργαζομένους της ΕΡΤ, ευχαριστώντας τους εκ των προτέρων για το ζήλο που ήδη επιδεικνύουν στην αποστολή που έχει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Πηγή: protothema.gr

Πέρα από την ΕΡΤ, αλλαγές θα γίνουν και στον Ant1 λόγω κορωνοϊού

Έκτακτες αλλαγές λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού συμβαίνουν και στον Ant1, ο οποίος αλλάζει σημαντικά το πρόγραμμά του. Παρακάτω σας έχουμε αναλυτικά, όλα όσα πρόκειται να δούμε αυτή την εβδομάδα, λόγω των αλλαγών.

Ο ΑΝΤ1, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό του, αναπροσαρμόζει το πρόγραμμά του, ώστε να ανταποκριθεί με υπευθυνότητα και ψυχραιμία στις νέες συνθήκες που όλοι καλούμαστε να διαχειριστούμε για πρώτη φορά.

Αλλαγές στο πρόγραμμα κάνει και το Mega. Δείτε εδώ τι νέο θα δούμε αυτή την εβδομάδα

Από αύριο, Δευτέρα, ο ANT1 προχωρά σε αλλαγές στην καθημερινή του ροή καθώς θεωρεί ύψιστη υποχρέωσή του να κινηθεί με πυξίδα την επιτακτική ανάγκη των πολιτών για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση, αλλά και γιατί κύριο μέλημά του ήταν και είναι η προστασία, με οποιοδήποτε κόστος, της υγείας των εργαζομένων του. Πιστεύοντας ότι τώρα είναι η στιγμή που η τηλεόραση οφείλει να χρησιμοποιήσει σωστά τη δύναμή της και να σταθεί με αυταπάρνηση κοντά στην Κοινωνία, ο ΑΝΤ1 δίνει πιο έντονο ενημερωτικό χαρακτήρα στο πρόγραμμά του, εντάσσοντας σε αυτό έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές και αυξάνοντας τη διάρκεια του κεντρικού του δελτίου ειδήσεων.

Επίσης, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών αναστέλλει, για όσο διάστημα χρειαστεί, την παραγωγή των ψυχαγωγικών του εκπομπών και σειρών. Σε αυτή τη σκληρή δοκιμασία “Όλοι είμαστε ένα” και σίγουρα μέσα από αυτή θα βγούμε “Όλοι πιο δυνατοί”.

Το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 διαμορφώνεται ως εξής:

Από τις 06:00 έως τις 10:00, το «Καλημέρα Ελλάδα» θα είναι κοντά στις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό, μέσα από ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις.

Από τις 10:00 έως τις 13:00, «Πρωινή Ενημέρωση». Όλες οι εξελίξεις της ημέρας.

Στις 13:00 το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων θα καταγράφει και θα παρουσιάζει όλα τα γεγονότα της επικαιρότητας.

Στις 14:00, θα προβάλλεται ελληνική σειρά σε επανάληψη

Στις 15:00, θα είναι στον τηλεοπτικό αέρα, σε επανάληψη, το «Rouk Zouk».

Στις 16:00, σε επανάληψη η σειρά «Εγκλήματα»

Στις 17:15, σε επανάληψη, το «Still Sranding».

Στις 18:30, σε επανάληψη η σειρά, «Κωνσταντίνου & Ελένης».

Στις 19:30, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου και με μεγαλύτερη διάρκεια θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.

Στις 21:15, από Δευτέρα έως και Πέμπτη, θα προβάλλεται σε επανάληψη η σειρά «Πέτα τη φριτέζα», ενώ την Παρασκευή την ίδια ώρα, επίσης σε επανάληψη, ο νέος κύκλος της σειράς «Το Καφέ της Χαράς».

Στις 22:15, θα προβάλλεται σε επανάληψη η σειρά «Άγριες Μέλισσες», με διπλό επεισόδιο.

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου και την Τρίτη 17 Μαρτίου, οι προγραμματισμένες εκπομπές «Ενώπιος Ενωπίω» και «Special Report» θα μεταδοθούν κανονικά. Δε θα μεταδοθεί το «The 2night show» στις 18 και 19 Μαρτίου.