Κορωνοϊός: "Φρένο" και στο Netflix

Ποιες παραγωγές σταματάνε τα γυρίσματά τους;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός:

Ο κορωνοϊός δεν σταματάει πουθενά και αυτή τη φορά βάζει "φρένο" και στο Netflix. Τι δήλωσαν οι εκπρόσωποι του και ποιες παραγωγές θα "παγώσουν" προσωρινά τα γυρίσματά τους λόγω του θανατηφόρου ιού;

Η παραγωγή σταμάτησε στις ΗΠΑ και τον Καναδά για δύο εβδομάδες τουλάχιστον λόγω κυβερνητικών περιορισμών, όπως επιβεβαίωσε το Netflix στο The Verge.

Οι σειρές που θα αναγκαστούν λοιπόν να σταματήσουν τα γυρίσματά τους είναι το "Stranger Things", το "The Witcher", το "Grace and Frankie", καθώς και η νέα ταινία του Ryan Murphy, "The Prom".

Εκτός από το Netflix "φρένο" αντιμετωπίζει λόγω κορωνοϊού και Disney - Warner Bros

Το Netflix δεν είναι η μόνη εταιρεία παραγωγής που αναστέλλει την εργασία της, καθώς όπως ήταν αναμενόμενο την "σκυτάλη" πήρε η Disney δημοσιεύοντας μια δήλωση στην οποία αναφέρει την διακοπή παραγωγών της.

Χαρακτηριστικά δήλωσαν, "Ενώ δεν υπήρξαν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 στις παραγωγές μας, αφού εξετάσαμε το τρέχον περιβάλλον και τα καλύτερα συμφέροντα του cast και του πληρώματός μας, έχουμε κάνει την απόφαση να σταματήσουμε την παραγωγή σε ορισμένες από τις ζωντανές ενέργειές μας ταινίες για μικρό χρονικό διάστημα. Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την κατάσταση και θα ξαναρχίσει το συντομότερο δυνατό.

Η Warner Bros από την άλλη ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την παραγωγή σε περισσότερες από 70 εκθέσεις της, από την στιγμή που ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ συνεχίζει και αυξάνεται λεπτό προς λεπτό.

Εκτός από τις τηλεοπτικές παραγωγές ωστόσο, έχει γίνει γνωστό πως μαζί με τους κινηματογράφους που κλείνουν σε όλον τον πλανήτη, κλείνουν και οι κινηματογραφικές παραγωγές. Αρκετές μάλιστα είτε διακόπτουν εντελώς τα γυρίσματα, είτε δίνουν παράταση.

Αρκετές ταινίες μάλιστα έχουν αναβληθεί, με αυτή που προκάλεσε τον μεγαλύτερο "ντόρο" να είναι εκείνη του James Bond, που ενώ ήταν να βγει τον Απρίλιο, θα την δούμε στις μεγάλες οθόνες από τον Νοέμβρη, όπως σας είχαμε αναφέρει και αναλυτικά στο παρελθόν.