Καιρός σήμερα: Αλλάζει το σκηνικό - Αυτές τις ώρες θα βρέξει

Αναλυτικά η πρόγνωση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καιρός σήμερα: Αλλάζει το σκηνικό - Αυτές τις ώρες θα βρέξει

Το σκηνικό του καιρού για σήμερα αλλάζει δραματικά, μιας και η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει, ωστόσο οι βροχές επιστρέφουν σε όλη τη χώρα. Μάθετε αναλυτικά ποιες ώρες της ημέρας θα βρέξει.

Αίθριος θα είναι και σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ωστόσο, γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου αναμένονται και τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία θα παραμείνει το πρωί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όπως και χθες, αλλά σταδιακά θα ανέβει και μάλιστα θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις. Αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Μη χάσετε και την αναλυτική πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τα προγνωστικά δεδομένα!

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, γρήγορα όμως, κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μοφόρ που βαθμιαία θα γίνουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 που από το βράδυ πιθανώς κατά τόπους να φτάσουν τα 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και από το μεσημέρι κατά τόπους 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Aνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Aνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει, σε μία περιοχή της Ελλάδας έριξε χιόνι!

Ο καιρός φαίνεται πως για ακόμα μία χρονιά, "τρελάθηκε" εντελώς τον Μάρτη! Όσο στην Αθήνα έχει ήλιο και ζέστη, σε μία περιοχή της Ελλάδας έριξε μπόλικο χιόνι και μάλιστα, το «έστρωσε» για τα καλά!

Ο χειμώνας είναι ακόμα εδώ, αν και βρισκόμαστε στα μέσα Μαρτίου, καθώς το χιόνι έκανε την εμφάνισή του σε ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε βέβαια χθες μία αναλυτική πρόγνωση για την πτώση της θερμοκρασίας. Δείτε εδώ όσα είπε!

Το ύψος του χιονιού σε ορισμένα σημεία φτάνει τα 20 εκατοστά, όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, 15 μηχανήματα της ΠΕ Τρικάλων παρεμβαίνουν στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο ρίχνοντας αλάτι, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις μετακινήσεις.

Πηγή: protothema.gr