Ο δήμος Αθηναίων κλείνει όλα τα γήπεδα λόγω κορωνοϊού

Για πόσο καιρό;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο δήμος Αθηναίων κλείνει όλα τα γήπεδα λόγω κορωνοϊού

Ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε πως κλείνει όλα τα γήπεδα λόγω κορωνοϊού από σήμερα και για 14 ημέρες. Ποια ήταν η επίσημη ανακοίνωσή του και τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες;

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωσή του, αυτό γίνεται με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα, έκλεισαν τα γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις, βόλεϊ, χάντμπολ και μπάσκετ. Δείτε μάλιστα και αναλυτικά όλες τις νέες ανακοινώσεις για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Πηγή: iefimerida.gr

Την ώρα που ο δήμος Αθηναίων κλείνει όλα τα γήπεδα λόγω κορωνοϊού, κλείνουν και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μία έκτακτη απόφαση κλήθηκε να πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία με επίσημη ανακοίνωσή της αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της σε μη Ευρωπαίους πολίτες, μέχρις ότου υποχωρήσει η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ένας μετά τον άλλον οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανακοινώνουν δημόσια το τελευταίο 24ωρο την κοινή απόφαση που έλαβαν να κλείσουν τα σύνορα της ΕΕ σε μη Ευρωπαίους πολίτες, ως ένα δραστικό αλλά αναγκαίο μέτρο για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μετά από τη διατύπωση της πρότασης από την πρόεδρο της Κομισιόν Φον ντερ Λάιεν για κλείσιμο των συνόρων της ΕΕ, πρώτος ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι η χώρα του υιοθετεί το μέτρο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η Γαλλία «βρίσκεται σε πόλεμο» που απαιτεί την επιβολή πρωτοφανών μέτρων, προκειμένου να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι απώλειες.

Για πόλεμο «με έναν εχθρό αόρατο και ύπουλο» έκανε λόγο εχθές και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαγγέλοντας μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση. Λίγο αργότερα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως και η Ελλάδα εφαρμόζει την κοινή απόφαση της ΕΕ, η οποία τίθεται σε ισχύ από σήμερα στις 6 το πρωί, βάσει της οποίας δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες που δεν είναι Έλληνες ή από χώρες της ΕΕ.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως «δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, που σχετίζεται αποκλειστικά για επείγουσα εργασία ή οικογένεια». «Έλληνες και αλλοδαποί από χώρες της ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά με την ηχηρή σύσταση πως θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες» τόνισε.

Όσο για τις αλλαγές που γίνονται στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού, αυτές αφορούν και τον τρόπο εξυπηρέτησης στα φαρμακεία.

Μαρκ Ρούτε: Ισχυρές συστάσεις για αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό

Την απόφαση της Ολλανδίας να απαγορεύσει σε όλους τους μη Ευρωπαίους ταξιδιώτες να εισέρχονται στη χώρα ανακοίνωσε εχθές και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε μιλώντας στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους άλλους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεσούσης της πανδημίας του κορονοϊού. Σε μια ξεχωριστή κίνηση, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών συνέστησε σε όλους τους Ολλανδούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό εκτός αν είναι απολύτως αναγκαίο.

Η Γαλλία θα μπορούσε να απαγορεύσει στο έδαφός της Βρετανούς υπηκόους

Η Γαλλία θα μπορούσε να απαγορεύσει στο έδαφός της Βρετανούς υπηκόους, εφόσον οι βρετανικές αρχές δεν υιοθετούν μέτρα απομόνωσης, σε μια προσπάθεια να φρενάρουν τη διασπορά του νέου κορωνοϊού στη χώρα, προειδοποίησε εχθές ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

«Θα δυσκολευτούμε να δεχθούμε στο έδαφός μας Βρετανούς υπηκόους που κυκλοφορούν ελεύθερα στη χώρα τους», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο France 2.

«Πρέπει όλος ο κόσμος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υιοθετήσει μεθόδους και διαδικασίες που θα έχουν συνοχή», όπως στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, επισήμανε ο Φιλίπ, όπου συμπλήρωσε:

«Είναι αυτονόητο ότι εάν τα γειτονικά κράτη (όπως) η Βρετανία παραμείνουν για πολύ καιρό χωρίς να προχωρήσουν στη λήψη του μέτρου της απομόνωσης, τότε θα δυσκολευτούμε πολύ να δεχθούμε στο έδαφός μας Βρετανούς υπηκόους που θα κυκλοφορούν ελεύθερα στη χώρα τους και θα έρχονται στη Γαλλία».

Εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισόδου

Θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις στην απαγόρευση εισόδου, οι οποίες θα αφορούν τους πολίτες τρίτων χωρών οι οποίοι όμως έχουν άδεια παραμονής σε χώρες της ΕΕ, ή εκείνους που πρέπει να περάσουν λόγω κάποιας επείγουσας ανάγκης – για παράδειγμα, για να εμφανιστούν σε δικαστήριο ή για να παραστούν σε κάποια κηδεία, εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας.

Η ΕΕ θα «συντονίσει» επίσης την επιστροφή των Ευρωπαίων που έχουν μπλοκαριτεί στο εξωτερικό λόγω των πολλών περιορισμών και απαγορεύσεων στις μετακινήσεις που έχουν τεθεί από διάφορες χώρες.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είπε ότι η επόμενη σύνοδος κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, που ήταν προγραμματισμένη για τις 26 και 27 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, θα αντικατασταθεί με μια τηλεδιάσκεψη, χωρίς όμως να διευκρινίσει το πότε θα γίνει αυτή.

Πηγή: protothema.gr